3o Sparta Garden Museum Festival

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης ανακοινώνει τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του «3ου Sparta Garden Museum Festival» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Στη φετινή διοργάνωση η ομαδική εικαστική έκθεση έχει τίτλο «Πρόσωπα: Η αποτύπωση των συναισθημάτων» και θα προσπαθήσει να εξοικειώσει τον θεατή με τις ψυχικές διαθέσεις και τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσω της τέχνης. Η χαρά, το δάκρυ, ο πόνος, η λύπη, ο ενθουσιασμός και άλλα ανθρώπινα συναισθήματα θα αποτυπωθούν μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων στα πορτρέτα και τους πίνακες που θα παρουσιαστούν.

Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από είκοσι τοπικοί καλλιτέχνες και εικαστικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό τις δημιουργίες τους.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θεατρικά και μουσικά δρώμενα θα πλαισιώσουν την έκθεση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου και ώρες 19:00 με 23:30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του «3ου Sparta Garden Museum Festival»

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

19:15 – «Συναισθηματικά αποτυπώματα», θεατρικό δρώμενο με την Τριαντάφυλλη Μουζάκη.

Η ηθοποιός Τριαντάφυλλη Μουζάκη συστήνεται επί σκηνής με το συναίσθημα και καλείται να περισυλλέξει κάθε αποτύπωμα που θα αφήσει πάνω της αυτή η γνωριμία, ώστε να καταλάβει από που πηγάζει. Εμείς δημιουργούμε το συναίσθημα ή αυτό μας πλάθει;

20:00 – Εγκαίνια Έκθεσης – Παρουσίαση Καλλιτεχνών

21:15 – Μουσική παράσταση «Τραγούδια επί σκηνής»

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη και ο Κωνσταντίνος Φάμης  δυο καλλιτέχνες με σημαντική παρουσία στα θεατρικά αλλά και μουσικά δρώμενα της χώρας, ξανασυναντιούνται στη σκηνή σε μια πολύ ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Με τον εξαιρετικό Τάκη Φαραζή στο πιάνο, οι δυο ηθοποιοί ζωντανεύουν τα πιο γνωστά τραγούδια που αγαπήθηκαν και ακούστηκαν πρώτη φορά σε θεατρικές παραστάσεις. Το «Χάρτινο το φεγγαράκι» μπερδεύεται με την «Όμορφη πόλη» και δημιουργεί ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι συναισθημάτων.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

20:30 – Βράβευση Πνευματικών Δημιουργών και Ανθρώπων της Λακωνίας

Θα τιμηθούν συμβολικά άνθρωποι που έχουν συμβάλει στην «άνθιση» του πολιτιστικού πλούτου τόσο της περιοχής μας, όσο και ολόκληρης της χώρας. Ανθρώπους που μεταλαμπάδευσαν τις ανησυχίες και τις γνώσεις τους σε όλους εμάς μέσα από τα έργα τους.

21:30 – Συναυλία με το συγκρότημα «Gadjo Dilo»

Οι «Gadjo Dilo» είναι μια παρέα μουσικών που παντρεύει της gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού και πολύ περισσότερο είναι μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό

Στόχος μας δεν είναι απλά να αναδεικνύουμε το μεγαλείο της αρχαίας Σπάρτης και του βυζαντινού Μυστρά. Στόχος μας είναι με το πλήθος των πολιτιστικών μας δράσεων και πρωτοβουλιών, να δημιουργήσουμε πάνω στις ένδοξες βάσεις των προγόνων μας, τον δικό μας διακριτό πολιτιστικό χώρο και πολιτισμό. Καλή επιτυχία σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς μας, τον κ. Γιώργο Δημητρόπουλο και το Ξενοδοχείο Μανιάτης Α.Ε. και την εταιρεία the Projekt για την σημαντική συνεισφορά τους.

 

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

Πέτρος Γ. Δούκας