4 τρόποι για να έχετε καθαρό σπίτι σε χρόνο ρεκόρ

4 τρόποι για να έχετε καθαρό σπίτι σε χρόνο ρεκόρ

 

 

 

Στην ερώτηση, πως ξεμπερδεύει κανείς με την καθαριότητα του σπιτιού εύκολα και γρήγορα, η απάντηση είναι απλή. Τα κατάλληλα εργαλεία, όπως η σιδερώστρα, η σφουγγαρίστρα, η απλώστρα και ο ατμοκαθαριστής είναι σύμμαχοι σε κάθε νοικοκυριό. Πολλοί ξοδεύουν μικροποσά για λογής λογής καθαριστικά σύνεργα. Σαν αποτέλεσμα και δεν κάνουν τη δουλειά τους, ενώ η επιλογή αποβαίνει κοστοβόρα. Έτσι και χρήματα και χρόνο ξοδεύουν και το σπίτι δε μένει καθαρό.

Αντί αυτού μπορεί κάποιος να επιλέξει συνετά τα κατάλληλα καθαριστικά εργαλεία, που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκτός όμως από τους κατάλληλους συμμάχους υπάρχουν δύο ακόμη σημεία, που αν τα προσέξει κανείς μπορεί να φροντίσει για την καθαριότητα του σπιτιού χωρίς κόπο. Ας δούμε ακολούθως μερικά από αυτά.

  1. Δημιουργήστε την εντύπωση του καθαρού σπιτιού

Και ναι προφανώς η παραπάνω συμβουλή δεν είναι υπόδειγμα νοικοκυροσύνης, είναι μια πρόχειρη λύση παρόλα αυτά. Για την ακρίβεια πρόκειται για μια σωτήρια λύση σε περίπτωση, που έχετε αιφνίδιους επισκέπτες. Το να συμμαζέψετε απλώς τα διάσπαρτα στον χώρο αντικείμενα, να αερίσετε το σπίτι, να ισιώσετε τα ριχτάρια είναι απλές κινήσεις που δίνουν αμέσως την εντύπωση του καθαρού και συμμαζεμένου σπιτιού. Ταυτόχρονα μπορείτε να επικεντρωθείτε στα πιο κεντρικά δωμάτια.

Ένας έκτακτος καλεσμένος συνήθως δεν παραμένει για πολύ, οπότε τα δωμάτια, που θα δει είναι η είσοδος, το σαλόνι και το μπάνιο. Αερίστε, συμμαζέψτε και φρεσκάρετε όσο προλαβαίνετε αυτά τα τρία δωμάτια και είστε έτοιμοι για τους καλεσμένους σας.

  1. Ατμοκαθαριστής και 15 λεπτες συνεδρίες καθαριότητας

15 λεπτά ατμοκαθαριστής τη μέρα κάνουν τη σκόνη πέρα, μπορεί να ισχυριστεί κανείς παραφράζοντας τη γνωστή ρήση. Κι αν όχι κάθε μέρα, το να αφιερώσουμε 15 λεπτά για να περάσουμε με τον ατμοκαθαριστή όσα δωμάτια προλαβαίνουμε κάθε μέρα έχει διπλό όφελος. Πρώτον, διατηρούμε το σπίτι φρέσκο, καθαρό και απολυμασμένο. Δεύτερον, όταν θα έρθει η στιγμή της γενικής καθαριότητας, θα έχουμε λιγότερη δουλειά να κάνουμε.

Αντίστοιχα, αν κάθε μέρα αφιερώνουμε από 15 λεπτά τη μέρα για μια εργασία καθαριότητας, όπως το να ξαραχνιάσουμε τις γωνίες, να ξεσκονίσουμε ένα ή δύο δωμάτια του σπιτιού, να φρεσκάρουμε το μπάνιο, είναι απλές εργασίες, που κρατούν τον χώρο μας καθαρό.

  1. Πάρτε τον σύντομο δρόμο

Υπάρχει σύντομος δρόμος όταν μιλάμε για τη φροντίδα του σπιτιού; Η απάντηση είναι ναι και συνήθως έχει να κάνει με τα βήματα, που έχουμε κάνει προηγουμένως. Συγκεκριμένα, η μέρα που θα βάλετε πλυντήριο, μπορεί να γίνει πιο εύκολη, αν εξαρχής έχετε μικρότερους κάδους απλύτων με ταμπέλες, όπου θα βάζετε ξεχωριστά στον καθένα τα λευκά, τα σκούρα, τα χρωματιστά και τα ευαίσθητα. Έτσι όταν θα βάζετε πλυντήριο δε θα χρειάζεται να τα ξεχωρίσετε.

Επιπρόσθετα εντάξτε το περιβόητο multitasking στην καθημερινότητά σας. Όσο προσέχετε το μικρό σας στην μπανιέρα, καθαρίστε τον καθρέπτη, τον νιπτήρα ή αλλάξτε τις πετσέτες του μπάνιου.

  1. Η σφουγγαρίστρα εν δράσει όσο γίνεται το φαγητό

Πιάστε τη σφουγγαρίστρα όσο περιμένετε να γίνει το φαγητό. Στην προαναφερθείσα λογική της διεκπεραίωσης εργασιών παράλληλα, αξιοποιήστε τον διαθέσιμο χρόνο σας. Έτσι, αν πεινάτε θα απασχολήσετε το μυαλό σας μέχρι να γίνει το φαγητό και θα έχετε το σπίτι σας καθαρό!

Άλλες χρήσιμες multitasking συμβουλές

Ξεσκονίστε ένα δωμάτιο όσο μιλάτε στο τηλέφωνο

Καθώς προθερμαίνετε τον φούρνο, γεμίστε ή αδειάστε το πλυντήριο πιάτων, περάστε τους πάγκους της κουζίνας με καθαριστικό, συμμαζέψτε το ψυγείο ή σφουγγαρίστε την κουζίνα.

Ξεσκαρτάρετε αλληλογραφία και λογαριασμούς στη διάρκεια της αγαπημένης σας σειράς.

Αν ζείτε σε διώροφο σπίτι μην πηγαινοέρχεστε από όροφο σε όροφο με άδεια χέρια. Συμμαζέψτε εύκολα παίρνοντας κάθε αντικείμενο από ένα δωμάτιο πηγαίνοντάς το στη θέση του.

Προτού πιάσετε τη σιδερώστρα και ξεκινήσετε το σιδέρωμα, μουλιάστε κατσαρόλες ή τηγάνια σε ένα υγρό διάλυμα από ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Όταν τελειώσετε το σίδερο, θα μπορείτε να τα καθαρίσετε χωρίς να σας ταλαιπωρούν τα ξεραμένα λίπη.