5 Ερωτήσεις που Είχατε Πάντα για τα Φίλτρα Νερού;

 

 

5 Ερωτήσεις που Είχατε Πάντα για τα Φίλτρα Νερού;

 

 

Τα φίλτρα νερού είναι πλέον για πολλούς μια απαραίτητη επένδυση. Γι’ αυτό το λόγο, ενδεχομένως ν’ ακούτε επανειλημμένα πως πρέπει κι εσείς να βρείτε ένα τέτοιο σύστημα καθαρισμού του νερού. Πριν όμως κάνετε μια τέτοια επένδυση, θα είναι χρήσιμο να λύσετε όλες τις απορίες που έχετε σχετικά με τα φίλτρα νερού.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις συχνότερες ερωτήσεις για τα φίλτρα νερού. Έτσι, θα μάθετε γιατί πρέπει να κάνετε αυτή την αγορά και πώς θα τα χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

#1 Είναι Απαραίτητα τα Φίλτρα Νερού;

Τα φίλτρα νερού είναι απαραίτητα για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα, έχει αποδειχθεί πως το νερό της βρύσης περιέχει πολλές χημικές ουσίες, οι οποίες συνδέονται με σοβαρές ασθένειες. Μερικές από τις ουσίες που έχουν βρεθεί μετά από χημικούς ελέγχους είναι χλώριο, ίνες αμιάντου, μόλυβδος, φυτοφάρμακα και άλλες φαρμακευτικές ουσίες. 

Ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να χρησιμοποιήσετε φίλτρα νερού είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Με τη χρήση αυτών των συσκευών, δε χρειάζεται να προμηθεύεστε εμφιαλωμένο νερό αμφιβόλου ποιότητος, πράγμα που μειώνει την κατανάλωσή του προστατεύοντας και το περιβάλλον. Επιπλέον, κάνετε και οικονομία στο νερό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. 

#2 Ποιες Ουσίες Απομακρύνουν απ’ το Νερό;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το νερό της βρύσης ενδέχεται να περιέχει πολλές επιβλαβείς ουσίες, τόσο οργανικές όσο και ανόργανες. Αυτές λειτουργώντας συσσωρευτικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μερικές ουσίες που μπορούν ν’ απομακρύνουν τα φίλτρα νερού βρύσης είναι οι εξής και όχι μόνο:

  • Το χλώριο και τα υποπροϊόντα του,
  • Τα βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, οι ίνες αμιάντου, το χρώμιο, το αρσενικό,
  • Τα φυτοφάρμακα,
  • Οι φαρμακευτικές ουσίες,
  • Διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί και βακτηρίδια. 

#3 Απομακρύνουν και τις Ευεργετικές Ουσίες που Εμπεριέχονται στο Νερό;

Το νερό της βρύσης όμως δεν περιέχει μόνο τα επικίνδυνα χημικά, αλλά έχει και ορισμένα μικροθρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό και πολλοί αναρωτιούνται εάν τα φίλτρα νερού απομακρύνουν κι αυτά. Η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση είναι πως τα φίλτρα νερού δεν απομακρύνουν τα ευεργετικά στοιχεία. Έτσι, στο ποτήρι σας θα φτάσουν το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο που υπάρχουν στο πόσιμο νερό. Όμως τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης κάνουν το νερό απιονισμένο γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν αγοράζετε φίλτρο.

#4 Πρέπει να Χρησιμοποιώ Φιλτραρισμένο Νερό και στο Μαγείρεμα;

Πολλοί πιστεύουν πως το βράσιμο του νερού είναι αρκετό για ν’ απομακρύνει τα επικίνδυνα στοιχεία από το νερό. Γι’ αυτό και δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν νερό της βρύσης στο μαγείρεμα. Παρόλο που αυτό ισχύει για τους μικροοργανισμούς και τα βακτηρίδια, τα βαρέα μέταλλα που εμπεριέχονται σ’ αυτό δεν απομακρύνονται με το βρασμό. Έτσι, τα φίλτρα νερού άνω πάγκου κρίνονται χρήσιμη ακόμα και στην παρασκευή φαγητού και ροφημάτων. 

#5 Γιατί Πρέπει να Αγοράζω Ανταλλακτικά;

Τα φίλτρα νερού κατασκευάζονται από πορώδη υλικά που συγκρατούν τις βλαβερές ουσίες. Έτσι, με την πάροδο του χρόνο φτάνουν στο όριο που μπορούν να συγκρατήσουν αποτελεσματικά αυτά τα χημικά. Μετά απ’ αυτό, το φιλτράρισμα δε θα είναι τόσο βαθύ και γι’ αυτό θα πρέπει να βάλετε καινούργιο ανταλλακτικό. Συνήθως, κάθε φίλτρο αναφέρει πόσα λίτρα νερού μπορεί να φιλτράρει. Η Camelot εγγυάται ένα χρόνο χρήση ή πάνω από 15.000 λίτρα φιλτραρισμένου νερού.

 

Τώρα γνωρίζετε γιατί πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα φίλτρα νερού για εσάς. Η Camelot σας προσφέρει πιστοποιημένες συσκευές για τρεχούμενο, υγιεινό νερό για να προστατεύσετε την υγεία σας, αλλά και την υγεία όσων αγαπάτε.