Παρέμβαση Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου για τη διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, αφουγκραζόμενος την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής Μονεμβασίας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή μέσω της οποίας ζητάει την διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας. Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της επιστολής:
Αγαπητέ μου κ. Υπουργέ,
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθώ, με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού, το δύσκολο και κομβικής σημασίας έργο σας να στεφθεί από επιτυχία. Λόγω της πολύχρονης γνωριμίας μας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ευαισθησίες και τις απόψεις σας, πιστεύω ότι θα μπορέσετε να συμβάλετε αποφασιστικά στην εξάλειψη χρόνιων παθογενειών του Ελληνικού Κράτους.
Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα σημαντικό θέμα στον τόπο μας, το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων σας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιχειρείται υπό την καθοδήγηση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου παρουσίασε πρόσφατα πρόταση συγχώνευσης του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων. Μόνο με το άκουσμα μίας τέτοιας πιθανολογούμενης ενέργειας υπήρξε προβληματισμός και ανησυχία στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Μονεμβασίας.
Οι λόγοι που καθιστούν την πρόταση αυτή άστοχη και επικίνδυνη είναι πολλοί και άκρως πειστικοί. Ήδη ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης σε σχετικό έγγραφό του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, έχει εκθέσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις απόψεις του Δήμου και κατ’ επέκταση των Δημοτών της περιοχής. Δεν θα ήθελα να αναλώσω τον πολύτιμο χρόνο σας επαναλαμβάνοντας τα εύλογα αυτά επιχειρήματα. Σας καλώ μόνο να αναλογιστείτε τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους την ιστορική πόλη της Μονεμβασίας, τα πολύτιμα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί, τα δέκα χωριά που εξυπηρετεί ο εν λόγω Αστυνομικός Σταθμός καθώς και το δύσβατο της περιοχής.
Θεωρώ ότι μία παρέμβασή σας θα ήταν καταλυτική, ώστε να κατευνασθούν οι όποιες ανησυχίες και η ανασφάλεια που προκάλεσε η συγκεκριμένη πρόταση. Εκ μέσης καρδίας σας εύχομαι καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Ο Δωρεοδότης Θεός να σας χαρίζει το νέο έτος υγεία, προκοπή και δημιουργία.
+ ο Μονεμβασίας και Σπάρτης
Ευστάθιος

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




