Νέο κρούσμα επίθεσης αγνώστου σε γυναίκα στην Σπάρτη… Αποκαλυπτική Μαρτυρία

1

Απίστευτο και όμως αληθινό.

Ένα ακόμα κρούσμα επίθεσης σε γυναίκα από άγνωστο καταγεγραμμένο στις αρχές είχαμε στην πόλη της Σπάρτης πριν από λίγες ημέρες.

Κάτι που ανησυχεί την τοπική μας κοινωνία.. Όλοι θυμόμαστε την επίθεση που είχε δεχτεί γυναίκα πριν από λίγο διάστημα με σκοπό όπως όλα έδειξαν την σεξουαλική της κακοποίηση. Ένα θέμα που είχε ξεσηκώσει την ήσυχη τοπική μας κοινωνία. (κλικ εδώ)

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Report24 πριν από λίγες ημέρες μια ακόμα επίθεση αγνώστου σε γυναίκα στην μέση του δρόμου έρχεται να ταράξει την πόλη μας.

Περιστατικά που θα πρέπει να αφυπνίσει και να προβληματίσει όλους μας.

Το Report24 και ο Γιαννης Παυλάκος ανοίγει και πάλι το θέμα.

Σε μια αποκαλυπτική αναφορά η γυναίκα μας περιγράφει το περιστατικό με σκοπό την ενημέρωση και την προσοχή όλων.

Πείτε μας τι έγινε εκείνο το βράδυ.

Ήταν μέσα στις γιορτές. Γύριζα στο σπίτι μου αφού τέλειωσα την δουλειά μου λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ. Ήταν εορταστικό ωράριο.

Συνήθως δεν περπατώ βράδυ και πηγαίνω με το αυτοκίνητο σπίτι μου αλλά εκείνο το βράδυ πήγα με τα πόδια. Από το κέντρο της Σπάρτης ξεκίνησα με κατεύθυνση την περιοχή της πλατείας Δούκα.

Στα μέσα της διαδρομής καταλαβαίνω πως στο απέναντι πεζοδρόμιο υπάρχει κάποιος και περπατά στον ρυθμό τον δικό μου. Ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και λίγα μέτρα πίσω. Αμέσως σκέφτηκα να προφυλάξω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω γιατί αλλά εκείνη την ώρα που δεν μπορείς να πεις ότι ήταν αργά (λίγο μετά τις 9 το βράδυ μέσα στις γιορτές) ένιωσα ότι κάτι κακό μπορεί να γίνει.

Δεν υπήρχε και επαρκείς φωτισμός.

Αμέσως άλλαξα την θέση της τσάντας μου και την φόρεσα σταυρωτά με ασφάλεια.

Κοίταξα και πάλι λοξά πίσω μου και τον είδα να συνεχίζει κανονικά απέναντι και πίσω μου. Φόραγε μαύρα ρούχα και πάνω κάτι σαν φόρμα – φούτερ ανεβασμένο μέχρι τα μισά του προσώπου.

Άνοιξα το βήμα μου και μπήκα στην περιοχή της πλατείας Δούκα.

Πέρασα προς την πλευρά που βρίσκεται το σπίτι μου και συνειδητοποιώ πως έρχεται κατά πάνω μου. Προφταίνω και μπαίνω στην είσοδο της Πολυκατοικίας και εκείνη την ώρα μέσα στην μεγάλη μου ταραχή έρχεται από πίσω μου και με χτυπά με δύναμη. Ενστικτωδώς σκύβω και με πετυχαίνει με δύναμη στην πλάτη.

Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν είχα σκύψει προς τα εμπρός. Πήγε να με χτυπήσει στο κεφάλι η στον αυχένα. Αμέσως έβαλα τις φωνές. «Βοήθεια βοήθεια αυτός με χτύπησε». Το βάζει στα πόδια και τρέχει.

Πιο δίπλα για καλή μου τύχη ήταν δυο γνωστοί μου και έτρεξαν προς το μέρος μου. Εκείνος εξαφανίστηκε. Τους είπα τι έγινε και τρέξαμε να τον βρούμε αλλά είχε γίνει καπνός.

Ενημέρωσα τις αρχές και κατέθεσα ότι συνέβη.

Τον είδατε καθαρά; Θυμάστε τα χαρακτηριστικά του;

Ναι το είδα. Αν τον ξανα δω θα τον θυμηθώ. Ήταν νεαρός δίχως μούσια. Φόραγε μαύρα ρούχα. Μέτριο ανάστημα και αδύνατος. Τα μαλλιά του μαύρα και προς το μέτωπο κάπως πυκνά. Ριγμένα προς το μέτωπο.

Μίλησε καθόλου σας απείλησε;

Όχι. Δεν είπε τίποτα. Δεν τον άκουσα. Μόλις μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικία για να ανοίξω την πόρτα ήρθε κατά πάνω μου και με χτύπησε. Μου έριξε μια δυνατή γροθιά και με πήρε στην πλάτη. Αμέσως φώναξα βγήκαν και από δίπλα οι γνωστοί μου και το έβαλε στα πόδια. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν έσκυβα ενστικτωδώς. Ίσως να ήθελε να με ρίξει αναίσθητη. Δεν ξέρω.”

Σκοπός του ήταν η κλοπή, να σας αρπάξει την τσάντα ή άλλα αντικείμενα που είχατε πάνω σας ή να σας παρενοχλήσει;

Από την στιγμή που κατάλαβα πως κάποιος με ακολουθεί διαφύλαξα την τσάντα μου. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός του ή κάποια άλλη ανωμαλία. Δεν ακούμπησε την τσάντα μου πάντως και ούτε έκανε κίνηση προς αυτή. Αν ήθελε να με ληστέψει θα μπορούσε και νωρίτερα στον δρόμο. Πριν φτάσω στην πολυκατοικία. Σκοπός του ήταν σίγουρα να μου προκαλέσει κακό και σωματική βλάβη. Αλλιώς δεν θα χειροδικούσε. Όλα έγιναν σε κλάσματα. Μόλις είδε ότι μπαίνω στην πολυκατοικία αντί να τον αποτρέψει αυτός μου επιτέθηκε.

Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν το χτύπημα με έριχνε αναίσθητη. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Αν ήταν κάποιο μικρό κοριτσάκι. Μια μικρή κοπέλα τι θα γινότανε;

Πριν από λίγο διάστημα έχει καταγραφεί ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης αγνώστου σε γυναίκα στην Σπάρτη. Έχετε ενημερωθεί. Βρίσκετε κοινά σημεία;

Ναι το γνωρίζω το διάβασα από εσάς. Ήταν η ίδια πρακτική από ότι κατάλαβα. Από το πουθενά είδα κάποιον να με ακολουθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο και να επιτίθεται στην είσοδο της πολυκατοικίας. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.”

Σας έχει θορυβήσει; Νιώθετε ανασφάλεια ακόμη και στην ήσυχη πόλη μας;

Όταν ενημερώθηκα για το προηγούμενο περιστατικό δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί και σε μένα. Να μου επιτεθούν μέσα στην Σπάρτη και κάτω από το σπίτι μου είναι κάτι που δεν το πίστευα ποτέ και με φοβίζει πάρα πολύ. Εγώ στάθηκα ψύχραιμη αλλά και τυχερή. Σκεφτείτε μόνο αν το ίδιο συμβεί σε μια νεαρή κοπέλα. Σε μια μαθήτρια. Τι θα γινότανε. Θα της καταστρέψει όλη της την ζωή. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Αυτά που βλέπαμε στις μεγάλες πόλεις τώρα γίνονται και στην Σπάρτη.

Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους και όσες διαβάσουν την περιπέτεια σας; Τι θα συμβουλεύατε;

Ο λόγος που σας αποκάλυψα το συμβάν είναι για να αφυπνίσουμε τον κόσμο. Τους γονείς τις κοπέλες και τις γυναίκες που περπατούν μόνες στο δρόμο. Να έχουνε τα μάτια τους ανοιχτά και να προσέχουν ακόμη και αν είναι νωρίς. Ακόμη και στην Σπάρτη. Τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό καλό καιρό που υπήρχε ασφάλεια. Το κακό δεν έχει ώρα. Μπορεί να γίνει όποια ώρα και στιγμή. Σε οποιοδήποτε μέρος. Οι γονείς όσο μπορούν να μην αφήνουν τα παιδιά να γυρνούν μόνα σπίτι. Να υπάρχει ενημέρωση. Από το σπίτι αλλά και την ίδια την κοινωνία. Εγώ στάθηκα τυχερή. Η επόμενη όμως; Αν κάποια γυναίκα έχει πάθει το ίδιο η ακόμη και χειρότερο να μην φοβηθεί να μιλήσει. Μόνο αν τα δημοσιοποιούμε θα κάνουμε τον κόσμο να προσέχει πιο πολύ.  Ευχαριστώ που με σεβασμό αναδεικνύεται το πολύ σοβαρό θέμα.

Έχω εμπιστοσύνη στις Αρχές. Ελπίζω να μην ξανά συμβεί και καμία γυναίκα να μην βιώσει κάποια ανάλογη κατάσταση.

Εμείς από την πλευρά μας εφιστούμε για ακόμη μια φορά την προσοχή και για όποια πληροφορία ή κατάθεση για ανάλογα περιστατικά ενημερώστε αμέσως τις αρχές.

Ρεπορτάζ

Γιάννης Παυλάκος