Η επόμενη μέρα στην ΑΕ Σπάρτης με Νικόλαρο στο Τιμόνι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Δημήτρη Νικόλαρο στο δείπνο επιτυχίας για το Κύπελλο Λακωνίας το 2014

Σίγουρα οι αποφάσεις του Μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν θα μπορούσαν παρά να μην είναι έκπληξη για πολλούς.

Η πρώτη απόφαση του ήταν να αναλάβει και να βοηθήσει την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Σπάρτης να ξεφύγει από την ποδοσφαιρική αφάνεια και να την ανεβάσει στα μεγάλα σαλόνια. Κάτι που το κατάφερε.

Ήταν το καλοκαίρι του 2013 που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπαίνει δυναμικά στο Λακωνικό ποδόσφαιρο και με την παρότρυνση του τότε προέδρου Δημήτρη Νικόλαρου βάζει στόχο να ανεβάσει την ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες.

Μια απόφαση που στηρίχθηκε από πολλούς και στάθηκαν δίπλα στην ομάδα απο την αρχή δίνοντας χρόνο χρήμα και μαζική συμμετοχή κοντά στο όλο project ΑΕ Σπάρτη.

Στη συνέχεια η επόμενη έκπληξη ήταν η συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Ξενοδοχείο Μενελάιον αφήνοντας πολλές υποσχέσεις πως πέρα απο την ποδοσφαιρική Σπάρτη έχει όραμα και για την ίδια την πόλη. Αυτό δυστυχώς δεν το είδαμε ακόμα.

Στη συνέχεια η πιο μεγάλη έκπληξη η απόφαση απομάκρυνσης απο την ομάδα δηλώνοντας πως δεν θέλει να συνεχίσει ως ιδιοκτήτης και θα δώσει τις μετοχές σε όποιον τις ζητήσει.

Σήμερα η έκπληξη δεν ήρθε στην απόφαση στο να δώσει τις μετοχές αλλά στον πρόσωπο που θα τις δώσει και δεν είναι άλλο απο τον άνθρωπο που τον παρότρυνε να αναλάβει απο την αρχή. Τον Δημήτρη Νικόλαρο.

Η απόφαση αυτή ήχησε στις τάξεις των οπαδών συνδυαστικά. Τα πηγαδάκια ξεκίνησαν ανάμεσα στους οπαδούς και σίγουρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τα στοιχεία των νέων εξελίξεων.

Εξ Αρχής να πούμε το μόνο σίγουρο.

Η ομάδα φεύγει απο τον αυτόματο πιλότο και λαμβάνει προσωπικά στοιχεία.

Σε αυτή την περίπτωση το Σίγουρο είναι οτι ο Δημήτρης Νικόλαρος είναι ένα Υπαρκτό Πρόσωπο που ζει και εργάζεται στην Σπάρτη. Ένα πρόσωπο γνωστό στις ποδοσφαιρικές τάξεις της περιοχής και όχι μόνο καθώς απο την μέρα φυγής Γιαννακόπουλου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος αντιπρόσωπος στην ομάδα.

Το άλλο ζητούμενο που φαίνεται να καλύπτεται είναι ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου. Ο νέος ιδιοκτήτης προφανώς θα προχωρήσει σε νέο Δ.Σ και λογικά θα μπουν μέσα άτομα από την Σπάρτη. Ποια θα είναι αυτά θα το δούμε στην πορεία. Μπορεί να περάσει και ως πολυμετοχική και να δούμε αρκετούς να θέλουν να ασχοληθούν.

Επίσης το αγωνιστικό τμήμα θα έχει να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο. Είτε τα βρουν είτε οχι θα υπάρχουν σίγουρα εξελίξεις και η αρχή είναι απο τον προπονητή.

Τον Σωτήρη Αντωνίου που μέχρι σήμερα έχει δείξει μεγάλα δείγματα προπονητικής ευφυίας. Θα θέλει όμως ο ίδιος να παραμείνει σε μια ομάδα που όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει μειωμένο μπάτζετ; Πολλά τα ερωτήματα που εγείρουν οι νέες εξελίξεις.

Επίσης οι παίκτες πως θα ανταποκριθούν είναι ζητούμενο. Η ομάδα αγωνιστικά είναι πολύ καλή και η επιτυχία της οχι μόνο να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να τερματίζει και στις ψηλές θέσεις απο μόνο του λέει πάρα πολλά.

Από την στιγμή που ο Μεγαλομέτοχος αποφάσισε να φύγει ήταν θέμα χρόνου οι εξελίξεις. Η απόφαση για το πρόσωπο εγείρει το Σπαρτιάτικο νου προς την επόμενη μέρα.

Το Στοίχημα για τον νέο Πρόεδρο Δημήτρη Νικόλαρο Μεγάλο.

Θα μπορέσει ο Δημήτρης Νικόλαρος να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις έχοντας δίπλα του ανθρώπους συνετούς για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην κατηγορία;

Θα μπορέσει να συσπειρώσει τον κόσμο που απο τις φετινές εξελίξεις έχει σπασμωδικά αποστασιοποιηθεί;

Θα μπορεί να γίνει νοικοκύρεμα των οικονομικών και να υπάρχει υγεία και ευρωστία;

Μην ξεχνάμε πως η πόλη φέτος απο μόνης της έδωσε σε εισιτήρια διαρκείας και διαφημιστικά πάνω απο 200 χιλιάδες ευρώ. Θα ξανα μαζευτούν αυτά τα χρήματα;

Θέλει πολύ δουλειά. Όρεξη χρόνο και χρήμα για να μπορεί η ομάδα πλέον να σταθεί και να συνεχίσει σε νέες βάσεις.

Σίγουρα θα αναμένουμε και τις πρώτες επίσημες δηλώσεις απο τον νέο πρόεδρο για να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα καθώς είναι το πρόσωπο των ημερών πλέον.

Απο εκεί και πέρα ζητούμενο είναι πως θα κινηθούν και οι άνθρωποι που ήταν κοντά στην ομάδα και διοικητικά στις νέες εξελίξεις.

Τέλος να σημειώσουμε πως η απόφαση στο να συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά ο Μεγαλομέτοχος με όποιο ποσό αφήνει να νοηθεί πως θα είναι δίπλα στην ομάδα με άλλο ρόλο. Το κρατάμε αυτό και θα το δούμε στο μέλλον.

Οι νέες εξελίξεις φέρνουν σίγουρα μια νεα προσέγγιση στο θέμα ΑΕ Σπάρτη και θα το παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον ταράζοντας ουσιαστικά τα λιμνάζοντα νερά και μη προδικάζοντας τα μελλούμενα!!!

Γιάννης Παυλάκος