Καταστροφή για τα Λακωνικά Προϊόντα από το Εμπάργκο της Ρωσίας.. Δηλώσεις
H Είδηση της Ημέρας..
Μια είδηση που μέσα στην Καλοκαιρινή Ραστώνη δεν έχει ακόμα πάρει μεγάλη διάσταση αλλά το Report24 ενημερώνει όλους του Λάκωνες για την σπουδαιότητα του.
Μετά το Εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά Προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις και στα Ελληνικά προϊόντα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους του χώρου στην Λακωνία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Σύμφωνα με τις Αποκλειστικές μας πληροφορίες η Λακωνία θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε σημείο που όπως μας εξήγησαν άνθρωποι του χώρου θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα την τοπική οικονομία αν η Ρωσία δεν δεχτεί τα προϊόντα μας.
Προϊόντα που έφευγαν από το Νομό μας για την Ρωσία όπως ελιές και ελαιόλαδο, πορτοκάλια και νωπά προϊόντα τώρα θα μείνουν αδιάθετα με τραγικές επιπτώσεις.
Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν γιατί ακόμα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εξωτερικών από χθες είναι σε κατάσταση διαβουλεύσεων.
Το Report24 ξεκίνησε εκτενή έρευνα για το θέμα και φέρνει στο φως όλες τις εξελίξεις που θα επηρεάσουν ανεπανόρθωτα όλη την Λακωνία καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εισοδήματα από την Γεωργία.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης σε επαφή που είχαμε μαζί του μας επισήμανε την σπουδαιότητα του θέματος και την τραγική εξέλιξη που θα έχει η τοπική οικονομία αν το Εμπάργκο ενεργοποιηθεί και για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν και δηλώσεις του.
Παπαδάκος: “Μέχρι τώρα εξάγουμε κανονικά αλλά τα πράγματα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Θα ήταν Μεγάλο Πλήγμα το Εμπάργκο για το Νομό Λακωνίας”
Σε δηλώσεις του στο Report24 ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Ε Αμυκλών Λακωνία Σπύρος Παπαδάκος ανέφερε πως μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα και συνεχίζεται η διάθεση από την Λακωνία προς την Ρωσία αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. «Από ώρα σε ώρα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αν γίνει πράξη το Εμπάργκο θα είναι Μεγάλο το πλήγμα για την Λακωνία.»
Ρεπορτάζ
Γιάννης Παυλάκος
Ακούστε τι μας είπε ο Σπύρος Παπαδάκος…


Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




