ΑΕ Σπάρτη..Η επόμενη μέρα. “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”.. Του Γιάννη Παυλάκου
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται – “όταν πέσει η βελανιδιά όλοι τρέχουν να την κομματιάσουν..”
Μια μικρή ηλιαχτίδα που αχνοφαίνεται στο βάθος του τούνελ. Αναμένεται η απόφαση της αναδιάρθρωσης της Γ Εθνικής. Αν τελικά δεν γίνουν τέσσερις όμιλοι όπως αρχικά είχε συζητηθεί τότε υπάρχει περίπτωση να ανέβουν και άλλες ομάδες από τους ομίλους των μπαράζ με την ομάδα της Σπάρτης να είναι μέσα σε αυτές. Αυτό ως τελευταία πληροφορία.
Πάμε στην Ουσία όμως..
Πριν ξεκινήσω να εναποθέσω τις σκέψεις μου σε αυτό το άρθρο.. ένα είναι το σίγουρο.. Αν χθες η ΑΕ Σπάρτη δεν έχανε και έπαιρνε το εισιτήριο στην Γ Εθνική σήμερα θα υπήρχαν οι γνωστές φράσεις.. «Ομαδάρα, Παικταράδες, Θεοί της Σπάρτης, Σπάρτη Ομαδάρα, Προπονητάρες, Προεδράρα, Γιαννακόπουλε Θεέ, Πάμε τώρα και στην Β Εθνική», και τόσες άλλες..!!
Σήμερα όμως υπάρχουν οι άλλες γνωστές φράσεις που ξεκινούν όλες με την λέξη Φταίει.. «Φταίει… Ο τάδε ο τάδε ο τάδε, εκείνο το άλλο.. κλπ..!!
Η πίκρα της ήττας και η μη ολοκλήρωση των στόχων πολλές φορές θολώνει το μυαλό. Καταρρακώνει την ψυχολογία και σαστίζει. Εν θερμό θα ακουστούν πολλά. Στενάχωρες λέξεις που η ήττα συνοδεύει.
Αγωνιστικά δεν είμαι αρμόδιος, δεν είναι η δουλειά μου άλλωστε, να υποδείξω τι έφταιξε και αν έφταιξε και γιατί χάσαμε την πρόκριση στο 90 αλλά αυτό που όλοι μπορούν να αποδεχτούν είναι ότι φέτος έγινε η πιο μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων ετών.
Οι Κυριακές και οι Τετάρτες των Μπαράζ είχαν χρώμα ΑΕ Σπάρτη. Είχαν Άρωμα μπάλας που για χρόνια είχαμε να γευτούμε. Οι Νεότεροι ίσως και για πρώτη φορά είδαν το πάθος του κόσμου να βλέπει την Σπάρτη να πρωταγωνιστεί. Να γεμίζει με 2000 κόσμο το γήπεδο και να υπάρχει μια μεγάλη γιορτή. Οικογένειες και μικρά παιδιά στις εξέδρες.
Φέτος όλοι οι Αντίπαλοι ήθελαν να κερδίζουν την Σπάρτη. Φέτος όλοι ήθελαν να κοντράρουν την Σπάρτη. Αγωνιστικά και μη..!!
Ο κάθε Αντίπαλος για τους δικούς του λόγους. Άλλοι το κατάφεραν άλλοι όχι. Ποδόσφαιρο είναι. Μπάλα είναι και γυρνά.
Το χειρότερο φέτος για αυτή την ομάδα ήταν ένα όμως… και για μένα το πιο βασικό. Το Βαφτίζω «Μουρμούρα»..!!
Μουρμούρα από/και για τους αντιπάλους.. Μουρμούρα πολλές φορές από την κερκίδα σε μια λάθος ενέργεια. Μουρμούρα ίσως και στα έσω της ομάδας κάποιες φορές.. Μουρμούρα για το ένα.. Μουρμούρα για το άλλο. Ακόμα και σε νίκες.. Μουρμούρα του στιλ.. «Αυτό έλλειπε να μην κερδίσουμε..».. Μουρμούρα γιατί ένας Άνθρωπος όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστρεψε ενεργά το βλέμμα του προς τον τόπο καταγωγής της οικογένειας και θέλει να βοηθήσει τόσο το Λακωνικό ποδόσφαιρο όσο και τον τόπο γενικότερα.
Μουρμούρα ακόμα και από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν πάει στο γήπεδο και δεν ήξεραν τι χρώματα φορά η ομάδα..
Μουρμούρα.. Μουρμούρα.. για όλα… Έλεος Πατριώτες.. Έλεος..!!
Από την αρχή της χρονιάς με το άκουσμα ότι φέτος η ομάδα θέτει στόχο την Γ Εθνική και υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές.. Ξεκίνησαν οι χοροί. Συναισθήματα ανασφάλειας, απορίας και αμφισβήτησης υπήρχαν στις συζητήσεις.. Ευτυχώς λίγων.. Ίσως και σημάδια ζήλιας θα μπορούσε να διακρίνει κάποιος. Στο Αγωνιστικό μέρος η ομάδα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην Ά Λακωνίας και έβαλε πλώρη για τα μπαράζ.
Και τα μπαράζ ήρθαν.. και ζήσαμε όλοι την πορεία φτάνοντας σε εκείνη την πηγή που δεν πίνουν νερό.
Η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες.. Η Αποτυχία είναι ορφανή…!!
Θα ήταν για εμένα θαυματουργό να μεταφράσουμε την αποτυχία αυτή ως σημείο ανασύνταξης. Η Ομάδα, η διοίκηση, ο φίλαθλος κόσμος. Όλοι.
Σημείο Αρχής και σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που φέτος βοήθησε όσο κανείς την ομάδα της Σπάρτης. Που θέλει να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον τόπο μας και ελπίζουμε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα να μην αφήσει την προσπάθεια του Ονείρου της Ανόδου και την Μεγάλη Πορεία..
Το οφείλουμε όλοι στον κόσμο της Σπάρτης.. που δεν ξεδίψασε την δίψα του για διάκριση αλλά μετά τα χθεσινά η Δίψα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Να διορθωθούν τα όποια λάθη και να κάνουμε το μεγάλο βήμα την επόμενη σεζόν.
Το οφείλουμε στην Ιστορία της Σπάρτης…Στον Αγνό Φίλαθλο κόσμο.
Μια μεγάλη προσπάθεια και μια ποδοσφαιρική χρονιά έφτασε λοιπόν στο τέλος της δυστυχώς δίχως να γευτούμε την χαρά της Ανόδου. Κρίμα..!!
Το Report24 ήταν κοντά στην ΑΕ Σπάρτη από την αρχή της σεζόν και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να σας παρουσιάσουμε με ρεπορτάζ και βίντεο την φετινή πορεία. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε..
Να είστε όλοι καλά..
Καλή ποδοσφαιρική επάνοδο.
Γιάννης Παυλάκος


Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




