Η Ατζελίνα Τζολί.. Ο καρκίνος και η μαστεκτομή.. Γυναίκα Μάνα.. Άνθρωπος..!!!

Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε σε άρθρο που έγραψε για τους Times της Νέας Υόρκης ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους.

Η37χρονη ηθοποιός στο άρθρο με τίτλο «Η ιατρική επιλογή μου», ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών είχε 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού.

Τόνισε ακόμα ότι η μητέρα της πάλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια με τον καρκίνο και τελικά πέθανε στα 56 της χρόνια.

«Το πραγματικό πλεονέκτημα της διπλής μαστεκτομής είναι ότι μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Δεν εξαλείφονται γιατί ακόμα υπάρχει ιστός. Αλλά όπως και στην περίπτωση της κυρίας Τζολί το 80% μειώνεται στο 5%» δήλωσε ο ογκολόγος Ντέιβιντ Άγκους.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η διάσημη ηθοποιός αιτία για αυτό είναι ένα ελαττωματικό γονίδιο. Οι γιατροί την ενημέρωσαν επίσης ότι έχει 50% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών. Ωστόσο, προτίμησε να ξεκινήσει από τη μαστεκτομή, καθώς είναι πιο πολύπλοκη επέμβαση.

Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν το Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Όπως λέει τώρα η Αντζελίνα Τζολί, μπορεί πλέον να πει στα παιδιά της ότι δεν θα τη χάσουν εξαιτίας του καρκίνου του μαστού.

Η ίδια τόνισε ότι έκανε μια «ισχυρή επιλογή», η οποία δεν μειώνει τη θηλυκότητα της σε κανένα βαθμό. Στόχος της ήταν να δώσει ένα μήνυμα στις γυναίκες που θα διαβάσουν το άρθρο της. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύντροφό της Μπραντ Πιτ για την υποστήριξή του.

Η ίδια φρίντισε να γράψει στο άρθρο της. “Δεν αισθάνομαι μετά από αυτή την επέμβαση να έχω αφαιρέσει απολύτως τίποτα από την θηλυκότητά μου…” και κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν ανάλογο πρόβλημα, να το ψάξουν καλά, να ρωτήσουν τους ιατρούς και να το αντιμετωπίσουν εγκαίρως, πριν να είναι αργά.

Το άρθρο της στους New York Times, με εξαίρεση τους λίγους, τους κολλημένους, αυτούς που στάθηκαν μόνο στην εμφάνιση του στήθους της Αντζελίνα Τζολί, γνώρισε όχι μόνο παγκόσμιο απήχηση, όπως αναμενόταν άλλωστε, αλλά και ένα παγκόσμιο respect.

H πιο σέξυ γυναίκα βρήκε το θάρρος να πει κάτι τόσο απλό, τόσο ανθρώπινο, τόσο πραγματικό, που την έκανε ακόμη πιο συμπαθητική στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν είναι μόνο πλαστική ομορφιά, δεν είναι μόνο ένα ανθρώπινο μπιμπελό που το περιφέρουν από ταινία σε ταινία και από εκδήλωση σε εκδήλωση για να θαυμάζει το αντρικό κοινό και να ζηλεύει το γυναικείο, είναι μία σπουδαία γυναίκα με ευαισθησίες, αλλά και μία σπουδαία μητέρα.