Οι βόμβες στην Βοστώνη.. οι συμπτώσεις.. και ο Μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης

Ο Στέλιος Κυριακίδης που στην μνήμη του αφιερώθηκε ο Γύρος της Σπάρτης 2013 ήταν ο πρώτος έλληνας που κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Βόμβες στην Βοστώνη. Νεκροί και τραυματίες με πολλούς ακρωτηριασμούς.

Η πρώτη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Βοστώνης ήταν το 1897 επηρεασμένοι από του πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα το 1896 και τον αγώνα δρόμου του Μαραθώνα.

Ο πρώτος μη Αμερικανός που κέρδισε τον Μαραθώνιο ήταν Έλληνας και ήταν ο Στέλιος Κυριακίδης το 1946 την εποχή που η Ελλάδα ήταν πολύ πληγωμένη από την Γερμανική Κατοχή.

Όταν κέρδισε τον Μαραθώνιο του είπαν τι θα ήθελε ως έπαθλο. Ο Στέλιος Κυριακίδης τους είπε πως ότι χρήματα και να μου δώστε θα τα δώσω στην Ελλάδα για να την βοηθήσω να ανασυσταθεί γρήγορα από την κατοχή.

Τότε έλαβε το ποσό των 200.000 δολαρίων μυθικό ποσό για την τότε εποχή και όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα οι έλληνες των υποδέχτηκαν ως ήρωα.

Μια ακόμα σύμπτωση είναι πως στην μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη ήταν αφιερωμένος ο Γύρος της Σπάρτης 2013 που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη Κυριακή.

 Τέλος όπως όλα δείχνουν το χτύπημα ήταν τόσο μελετημένο ως ιδέα καθώς στον Μαραθώνιο της Βοστώνης λαμβάνουν μέρος αθλητές από όλο τον κόσμο.

Ένα τυφλό χτύπημα με «παγκόσμιες» διαστάσεις…!!!

Επιμέλεια Γιάννης Παυλάκος