«In προορισμός η Πελοπόννησος για διακοπές» Άρθρο του Γιάννη Παυλάκου

Από τους πιο in προορισμούς φέρεται να είναι η Πελοπόννησος ακόμα μια χρονιά καθώς τα τελευταία χρόνια οι ομορφιές αυτού του τόπου έρχονται στην επιφάνεια και γίνονται ευρέως γνωστές. Τα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά, οι οργανωμένες παραλίες αλλά και τα υπέροχα κατά τόπους καταλύματα φέρνουν την Πελοπόννησο και τους νομούς αυτής, στις πρώτες θέσεις της προτίμησης τόσο του ξένου αλλά όσο και του Έλληνα τουρίστα που αναζητά το τρίπτυχο. Κοντά – οικονομικά και όμορφα.

Σε όλους τους νομούς Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία ο επισκέπτης μπορεί να περάσει από ένα ξέγνοιαστο και γεμάτο 2ήμερο αλλά μπορεί να περάσει και τις πολυήμερες διακοπές του συνδυάζοντας τα πάντα. Ξεκούραση, καθαρή θάλασσα, πολύ καλό σπιτικό φαγητό, ποτό στα πάμπολλα καλοκαιρινά μπαράκια αλλά και να περιηγηθεί στις ομορφιές της φύσης που μόνο αυτός ο νότος της Μεσογείου μπορεί να προσφέρει.

Και όλα αυτά δίχως να χαλάσει μια περιουσία καθώς όπως λέγανε οι παλιοί… «η φτώχεια θέλει καλοπέραση» αφού στην Πελοπόννησο είναι αρκετά οικονομικά. Και η διαμονή και το φαγητό αλλά ακόμα και το ταξίδι αφού το μόνο ναύλο είναι η βενζίνη και τα διόδια που από την Αθήνα μέχρι το μακρύτερο άκρο της Πελοποννήσου δεν θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ.

Διανύοντας τον μήνα Αύγουστο, και το μήνα που παραδοσιακά είναι ο  μήνας διακοπών για τον έλληνα, βλέπουμε μια σημαντική αύξηση τουριστών σε όλη σχεδόν την Περιφέρεια και αυτό αν μη τι άλλο μόνο ελπίδα μπορεί να δώσει.

Το μέλλον στην όμορφη Πελοπόννησο μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο όταν αξιοποιηθούν ακόμα καλύτερα οι υποδομές στους δρόμους των νομών αλλά και η ανάπτυξη των λιμένων για να μπορούν να έρχονται και κρουαζιερόπλοια.

Αλήθεια αγαπητοί μου…

Που αλλού υπάρχει το γαλαζοπράσινο της Ελαφονήσου (Λακωνία) και της Βοιδοκοιλιάς( Μεσσηνία);

Που αλλού υπάρχει το μαγευτικό Τολό (Αργολίδα) το γραφικό Παράλιο Άστρος (Αρκαδία) και το κοσμοπολίτικο Λουτράκι (Κορινθία);

Πόση ιστορία κουβαλά ο ένδοξος Μυστράς, το κάστρο της Μονεμβάσιας, το Παλαμήδι στο Ναύπλιο και τα τόσα μουσεία;

Με τι μπορεί να συγκριθεί η φιλοξενία ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωρία της Περιφέρειας όταν ακόμα και σε άγνωστους ταξιδιώτες μπορούν οι κάτοικοι να δώσουν «δώρα» από τα σπίτια τους;

Είμαι από αυτούς που έχει κατανοήσει από πολύ νωρίς την έννοια «ενωμένη περιφέρεια» και από τους πρώτους που τονίζει πως στην Πελοπόννησο θα πρέπει να δώσουμε στίγμα Πελοποννησιακό και όχι μόνο τοπικό. Όταν θέλουμε να δούμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο να ανθίζει, οι καρποί του θα είναι για όλους και αυτό θα πρέπει να καταλάβουν τόσο οι πολίτες αλλά πολύ περισσότερο και οι άρχοντες αυτού το τόπου.

Το μέλλον στην Πελοπόννησο όπως κατηγορηματικά έχω τονίσει πολλές φορές είναι ο τομέας του Τουρισμού και ο τομές της Γεωργίας.

Όταν αυτοί οι δύο πυλώνες θέσουν στέρεες βάσεις τότε μόνο θα υψωθεί ορθά το τείχος απέναντι στην κρίση και την οικονομική ύφεση.

Πολλοί ακούω θέλουν η ετοιμάζονται ήδη να φύγουν από την Αθήνα και να εγκατασταθούν πίσω στα χωριά τους και τις πόλεις τους.

Μπορεί η πολιτεία να δώσει τα κίνητρα και να γίνει ακόμα πιο εύκολα. Και τότε θα δείτε πως τα λόγια μου δεν θα είναι προφητικά αλλά απλά θα είναι λόγια που θα ακολουθηθούν από μια σειρά πεπραγμένων.

Θέλει δουλειά. Αρκεί να θέλουμε.

Εγώ θέλω… εσείς;

Για το report24.gr

Γιάννης Παυλάκος