Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα
Γράφει ο Γιώργος Μάραντος
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 191η επέτειος της ενάρξεως του αγώνα της επανάστασης της 23ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα. Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την αναπαράσταση, δεν αποφεύχθηκαν οι διαμαρτυρίες του πλήθους φωνάζοντας ” ντροπή” όταν αντίκρισαν τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας ( κιγκλιδώματα και διμοιρίες αστυνομικών από άλλες περιοχές ), που κρατούσαν σε μεγάλη απόσταση τους πολίτες από το χώρο των εκδηλώσεων και τους επισήμους.
Μεμονωμένη αντίδραση από το κοινό με τη λέξη ” προδότες ” δέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς την ώρα που κατέθετε στεφάνι. Η παράταξη των σχολείων της πόλης στην περιοχή του ιστορικού ναού των Αγίων Αποστόλων σηματοδότησε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, εν συνεχεία από την ιερή Μονή Βελανιδιάς έφθασε ο λαμπαδηδρόμος με την Ιερή Φλόγα, αμέσως μετά η σημαία της επανάστασης και η αφή της φλόγας.
Στον ναό των Αγίων Αποστόλων τελέσθηκε δοξολογία και ψάλθηκε τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων, ο Πέτρος Θέμελης καθηγητής αρχαιολογίας εκφώνησε των πανηγυρικό της ημέρας, η ” σκυτάλη ” παραδόθηκε στο προσκλητήριο των οπλαρχηγών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου δίνοντας όρκο για τη λευτεριά του έθνους, επήλθε η κατάληψη της πόλης και τέλος με την παρέλαση των σχολείων, οπλαρχηγών και μπουλουκιών ” έπεσε ” η αυλαία της αναπαράστασης.
Πιστός με το ” ραντεβού του ” από προηγούμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του κόμματος << ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ >> Γιάννης Δημαράς παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις.




Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Ψήφισμα για την απώλεια του συναδέλφου και Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης Ιωάννη Δημόπουλου
Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Σπάρτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Νέα Θεατρική Σεζόν για την ΕΘΟΛ
Πτωχός: “Εσείς, οι νέοι, χτίζετε το αύριο της Πελοποννήσου”
Βερούτης : “Επιδιώκουμε για τον Ευρώτα ένα σύγχρονο έργο υποδομής”
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Λάκωνες στο Έπος του 1940» 




