Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.. (φωτο – βίντεο)

Παρουσία πλήθους πιστών και των Αρχών του τόπου εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Το πρωί τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθως ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος τέθηκε επικεφαλής της πομπής κλήρου και λαού που ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως με κατεύθυνση το λιμάνι της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Τιμές απέδωσαν άγημα της Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνιζε εορταστικούς ύμνους.

Πλήθος κολυμβητών βούτηξαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον σταυρό τον οποίο έπιασε ο νεαρός Ηλίας Αθανασόπουλος.

Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, βουλευτές του Νομού, ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παν.Νίκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

πηγη amen.gr