Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

0Η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης θα γίνει με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Με τη συνδιάσκεψη ανοίγει ο προσυνεδριακός διάλογος ενόψει του συνεδρίου. Το συνέδριο θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, ονομασία και σύμβολα, όπως και τις μορφές αυτο-οργάνωσης και δικτύωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν όσοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος, οι υποψήφιοι βουλευτές, όσοι συμμετείχαν στις ομάδες πρωτοβουλίας και τα δίκτυα αυτο-οργάνωσης σε όλη τη χώρα, οι εθελοντές, καθώς και όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν, από όποια θέση ή χώρο, στην συμμετοχική διαδικασία που άρχισε με την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν και όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να γίνουν μέλη ή φίλοι του Κινήματος με την παρουσία τους κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ αλλά και όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εθελοντική προσφορά στα δίκτυα και στη λειτουργία του Κινήματος.

Τονίζεται, επίσης, ότι η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, αποτελεί την αφετηρία του διαλόγου για την οικοδόμηση του Κινήματος. Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στον διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, οι συμμετέχοντες, μετά τη εναρκτήρια συνεδρίαση και την ομιλία του πρόεδρου του Κινήματος στην ολομέλεια της συνδιάσκεψης, θα χωριστούν σε ομάδες διαλόγου και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες – μία για κάθε θέμα, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους.

Ο διάλογος θα γίνει στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Σύγχρονες μορφές οργάνωσης και πολιτικής δράσης

  • Δημοκρατία και Σοσιαλισμός στον αιώνα μας

  • Έξοδος από την κρίση – Το Ελληνικό Σχέδιο – Οι Μεταρρυθμίσεις – Η μετάβαση στην «επόμενη μέρα».