Σε κατάληψη οι Πολεοδομίες της Πελοποννήσου
Οι μηχανικοί υλοποιώντας απόφαση του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ στην Πελοπόννησο, έχουν προχωρήσει, από το πρωί, σε κατάληψη των πολεοδομικών γραφείων στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κι αφορά τα λεγόμενα ”κλειστά” επαγγέλματα.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλεια Τσιώλη, με δηλώσεις στο ΑΠΕ, σημειώνει ότι ”προχωρήσαμε σήμερα σε συμβολική κινητοποίηση προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την απαξίωση του επαγγέλματός μας, που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα”.
Η κ. Τσιώλη προσθέτει πως ”αυτή την στιγμή που οι μηχανικοί στην Πελοπόννησο δεν έχουν δουλειά, η οικοδομή έχει νεκρώσει, δημόσια έργα δεν υπάρχουν και στους εργολάβους χρωστούν χρήματα από το 2007, το ΕΣΠΑ δεν προχωρά και πολλοί συνάδελφοί μου ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, αυτό που δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι ελάχιστες αμοιβές μας. Αναρωτιέμαι μήπως ζουν σε άλλη χώρα; Εμείς λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ για να τους δώσουμε να καταλάβουν, συνολικά στην κυβέρνηση ότι στην Ελλάδα του μνημονίου οι μηχανικοί και όλοι οι επιστήμονες πλήττονται βάναυσα, ισοπεδώνονται, σπιλώνεται το κύρος τους και η αξιοπρέπειά τους”. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ”ο μηχανικός είναι επιστήμονας όχι έμπορος και μεταπράτης, η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι έχει ανάγκη το επιστημονικό δυναμικό της χώρας για να προστατεύει τους πολίτες το δημόσιο συμφέρον και να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Αντί να ισοπεδώνουμε τους επιστήμονες και να παίρνουμε οριζόντιες δράσεις που ισοπεδώνουν τον κοινωνικό ιστό του κράτους, ας πάρουν μέτρα για την ανάπτυξη που περνάνε μόνο μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού κεφαλαίου των ελλήνων και φέρνουν ανταγωνιστικότητα, τεχνολογία, καινοτομία και παραγωγικότητα”.
Οι μηχανικοί θα αποχωρήσουν από τις πολεοδομίες με τη λήξη του ωραρίου εργασίας στις 3.00 το μεσημέρι.

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Ψήφισμα για την απώλεια του συναδέλφου και Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης Ιωάννη Δημόπουλου
Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Σπάρτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Νέα Θεατρική Σεζόν για την ΕΘΟΛ
Πτωχός: “Εσείς, οι νέοι, χτίζετε το αύριο της Πελοποννήσου”
Βερούτης : “Επιδιώκουμε για τον Ευρώτα ένα σύγχρονο έργο υποδομής”
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Λάκωνες στο Έπος του 1940» 




