Συνάντηση Παπαδήμου Σαμαρά
Περισσότερο από 90 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδήμος ζητεί να λάβει σαφείς…
δεσμεύσεις για την στήριξη των νομοσχεδίων και των μέτρων που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».
Ο Πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ ζητούμενο είναι να καθοριστεί και μια κοινή στρατηγική, ενόψει της άφιξης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα και των σκληρών διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν.
Ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, νωρίτερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας, ο σύμβουλος του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι τομεάρχες Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.
Επί τάπητος τέθηκαν τα νέα μέτρα που βάζει προς συζήτηση η κυβέρνηση.
Η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα και επίσης σχολιάζει σε όλους τους τόνους ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης.
Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, η ΝΔ θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει, ότι κακώς έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πέμπτη επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα η ΝΔ υποστηρίζει ότι κατ’ αρχήν είναι θέμα των κοινωνικών εταίρων. Θεωρεί ακόμη ότι οι μισθοί δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα.
Επίσης, ζητεί διορθωτικές παρεμβάσεις στην φορολογία, στο ρυθμιστικό καθεστώς των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και το κόστος από τη γραφειοκρατία και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου έλεγε στους δημοσιογράφους: «Δεν βλέπουμε άγριες διαθέσεις από την πλευρά της τρόικας και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει περισσότερα μέτρα από όσα της θέτουν».

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Ψήφισμα για την απώλεια του συναδέλφου και Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης Ιωάννη Δημόπουλου
Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Σπάρτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Νέα Θεατρική Σεζόν για την ΕΘΟΛ
Πτωχός: “Εσείς, οι νέοι, χτίζετε το αύριο της Πελοποννήσου”
Βερούτης : “Επιδιώκουμε για τον Ευρώτα ένα σύγχρονο έργο υποδομής”
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Λάκωνες στο Έπος του 1940» 




