ΣΥΡΙΖΑ..”Η δεύτερη μεγαλύτερη σύσκεψη των ημερών, μετά την σύσκεψη στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης….”

Πραγματοποιήθηκε, όπως μας ανακοινώθηκε,  μέχρι και σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών με τοπικούς παράγοντες της Αρκαδίας  και αποφάσισαν- πώς το λένε –  να αξιοποιήσουν την περιουσία του ΟΣΕ και ιδιαίτερα  τους σταθμούς, που είναι βέβαια έργα τέχνης.  Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη σύσκεψη μάλιστα, για να ολοκληρώσουν το έργο τους ή  να οριστικοποιήσουν τις συμφωνίες τους.  Όπως είπε ο κ. Γιαννακούρας έχει γίνει προσωρινή …..αναστολή της λειτουργίας του ΟΣΕ  και εμείς( εννοεί μάλλον το ΠΑΣΟΚ) η θέση μας είναι να λειτουργήσει πάλι η σιδηροδρομική γραμμή . Βέβαια οι σταθμοί θα ενοικιαστούν για 30 χρόνια και όπως καταλάβατε πιθανώς μετά  από 30 χρόνια θα λειτουργήσει, εάν  λειτουργήσει ο ΟΣΕ και εάν βέβαια ζούμε για να το δούμε. Τεράστιο ενδιαφέρον  λέει, δείχνει και το επιμελητήριο Αρκαδίας για να κάνει εκθετήριο στο σταθμό Τρίπολης. Στη συζήτηση έπεσε και η φοβερή ιδέα, η φοβερή πρόταση αξιοποίησης τμημάτων της γραμμής για ποδηλατοδρόμιο, με ειδικά ποδήλατα που είναι ένα ενδιαφέρον σπορ, το οποίο αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη  και που πιθανώς να έρθουν ποδηλάτες από όλο τον κόσμο και η Τρίπολη και οι γύρω περιοχές να γεμίσουν με τουρίστες αυτού του νέου σπορ, και να δείτε, δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε να κοιμηθούν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

–   Όταν λένε αξιοποίηση περιουσίας, εννοούνε ξεπούλημα, λεηλασία  της δημόσιας περιουσίας!!!!!!

–   Όταν λένε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του τρένου, εννοούνε για 30 χρόνια, δηλαδή…… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!

–   Όταν έχουμε κατάργηση του τρένου, λέμε ΝΑΙ στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, λέμε ΟΧΙ στην ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον!!!!!.

–   Στην Ευρώπη αποκλείεται  να αναπτύσσεται αυτό το σπορ, κάτω από αυτές τις συνθήκες.  Γιατί εκεί, δεν καταργούν  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, άλλωστε έχουν ποδηλατοδρόμους μέσα στις πόλεις και επιλύουν με αυτό τον τρόπο τα όποια κυκλοφοριακά , περιβαλλοντικά προβλήματα.

Δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου και της τρόικα  γίνονται αυτά, στη χώρα του όποιος προλάβει. Μόνο άμα γίνει της ΚΕΡΑΤΕΑΣ μπορούμε να τους εμποδίσουμε, γιατί το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά , είναι να εκποιούν και να καταστρέφουν.