Στις επάλξεις και πάλι οι Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

4

Οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας με επιστολή τους στα ΜΜΕ αναφέρουν…

“Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλούνται οι Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας τηνΠαρασκευή 20 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30 που θα γίνει στα Γραφεία της Ένωσης, οδός των 118 αριθμός 43 στην Σπάρτη.
Θέμα της Συνέλευσης αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με το ενδεχόμενο απόρριψης των ενστάσεων (300 στον αριθμό) που έχουν υποβληθεί για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης για το έτος 2012, από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα από λάθη των υπηρεσιών και από λάθη που υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα οποία δεν έχουν διορθωθεί μέχρι σήμερα, παρά τις οχλήσεις» του Δ.Σ. της Ένωσης.

Επιπρόσθετα, την τρέχουσα χρονική στιγμή εξετάζονται οι φάκελοι των αιτήσεων πληρωμών για το 2013 και στο προσεχές διάστημα θα εξεταστούν και οι φάκελοι για το 2014, όπου αν δεν διορθωθεί το σύστημα θα υπάρξουν και πάλι διαδοχικές άδικες απορρίψεις, οι οποίες  θα οδηγήσουν τους Βιοκαλλιεργητές σε οικονομική κατάρρευση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Καραμπάσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι 300 οι ενστάσεις, αύριο ποιος ξέρει πόσες! Υποχρέωση μας είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι Βιοκαλλιεργητές και μαζί να συναποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.  Η αδικία που έχει διαπραχθεί πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.  Οι Βιοκαλλιεργητές πρέπει να λάβουν άμεσα τις οικονομικές ενισχύσεις που δικαιούνται βάση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες μας από το 2012 έως και χθες, τελειώνουν σήμερα! Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του!»