Στο έλεος ο δρόμος Σπάρτη – Καλαμάτα.. Επικίνδυνα σημεία με καθιζήσεις
Εγκαταλελειμμένος εξακολουθεί να είναι ο εθνικός δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης. Παρότι φθάσαμε στον Ιούλιο και η κίνηση στο δρόμο έχει αυξηθεί, δεν έχει γίνει ακόμα καμία παρέμβαση στα επικίνδυνα σημεία με τις καθιζήσεις – κατολισθήσεις και παραμένει η πρόχειρη σήμανση με τους κώνους, που απαγορεύει την κυκλοφορία στο ένα ρεύμα και μειώνει το πλάτος του δρόμου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μετά την Αρτεμισία, στο 26,5 χιλιόμετρο και στο χάνι της Κατσαβίνας, στο 40ό χιλιόμετρο.
Οπως μάθαμε και μας επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, μόλις χθες -φοβερή σύμπτωση- έγινε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα και αποφασίστηκε να γίνει προσωρινή παρέμβαση με άσφαλτο, για να κλείσουν οι τομές, οι ρωγμές και ο δρόμος να έρθει στα ίσα του, για να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα και να μην σκοτωθεί κανένας άνθρωπος.
Παράλληλα, για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, αποφασίστηκε να συνταχθεί γεωτεχνική μελέτη, ώστε να καθοριστεί το τι ακριβώς εργασίες πρέπει να γίνουν. Και αυτές οι εργασίες να υλοποιηθούν -αν καταστεί δυνατόν- τη φετινή χρονιά με εργολαβία συντήρηση, κυρίως ασφαλτοστρώσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη για δρόμους σε όλη τη Μεσσηνία.
Ατομα που μετακινούνται καθημερινά στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, μας επεσήμαναν ότι στην πρώτη περίπτωση, στην περιοχή μετά την Αρτεμισία, το πρόβλημα εντοπίζεται σ’ όλη την πλαγιά γι’ αυτό και υπάρχουν καθιζήσεις και σε 2 στροφές παραπάνω, ακριβώς πάνω από το επίμαχο σημείο. Σημείωσαν, επίσης, πως απαιτείται να αποκατασταθεί ο πέτρινος τοίχος που έχει γκρεμιστεί μετά το Νέδοντα και πριν τη διασταύρωση προς Νέδουσα και να διανοιχθεί μια στροφή πριν την “Κούπιτσα”.
Γ.Σ. για την Ελευθερία

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Ψήφισμα για την απώλεια του συναδέλφου και Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης Ιωάννη Δημόπουλου
Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Σπάρτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Νέα Θεατρική Σεζόν για την ΕΘΟΛ
Πτωχός: “Εσείς, οι νέοι, χτίζετε το αύριο της Πελοποννήσου”
Βερούτης : “Επιδιώκουμε για τον Ευρώτα ένα σύγχρονο έργο υποδομής”
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Λάκωνες στο Έπος του 1940» 




