Στόφα πολιτικών η Πελοπόννησος…Μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής

Η Πελοπόννησος από μόνη της αποτελεί μια περιφέρεια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Να θυμηθούμε την απαράμιλλη ομορφιά της και τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό της πλούτο;

Να θυμηθούμε πως το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοϊδρυθείς κράτους μετά την Τουρκοκρατία;

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν έχει να επίδειξη και μεγάλους πολιτικούς και ηγέτες;

Από πού να ξεκινήσεις;

Από τη Νέα Δημοκρατία και τον Μεσσήνιο πρόεδρο της και μελλοντικό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τον Αντιπρόεδρο της Δημήτρη Αβραμόπουλο που παρόλο εκλέγεται στην Ά Αθηνών η καταγωγή του είναι από το Ελληνικό Αρκαδίας που όπως μαθαίνουμε το επισκέπτεται συχνότατα. Ο επίσης Αντιπρόεδρος Σταυρός Δήμας που κατάγεται από την Κορινθία. Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος από την Αρκαδία που είναι και η εκλογική του Περιφέρεια. Ο  Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μηχαλολιάκος που η καταγωγή του και η μεγάλη του αγάπη είναι η Μάνη. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης με καταγωγή από την Λακωνία με σπίτι στο Παλαιολόγιο του Δήμου Σπάρτης που επισκέπτεται πολύ συχνά. Ο Γιάννης Μανώλης ο ηγέτης του Συνδικαλιστικού της ΝΔ με καταγωγή από την Αργολίδα και μέχρι πρότινος βουλευτής της. Ο Γιάννης Ανδριανός ο άνθρωπος που ήταν το δεξί χέρι του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Καραμνλή από την Αργολίδα στην οποία εκλέγεται. Η Ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου με γενέτειρα το Γεράκι Λακωνίας. Ο τέως Υφυπουργός Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης με τέσσερις κοινοβουλευτικές θητείες από την Λακωνία.

Να περάσουμε και στο κυβερνών Κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Εκεί βλέπουμε τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα  με εκλογική περιφέρεια την Αρκαδία. Και τον Υπουργό Πάνο Μπεγλίτη με εκλογική περιφέρεια την Κορινθία. Πιο παλιά Λαλιώτης Αρκαδία, Χαραλαμπόπουλος και Μπένος Μεσσηνία.

Να πούμε και τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που πέρασε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μεγάλοι πολιτικοί άνδρες, προσωπικότητες που μπορούν να αλλάξουν το ρού της ιστορίας. Αυτό περιμένουν και όλοι οι Πελοποννήσιοι και ελπίζουν να το δούν σύντομα.

Και άλλοι αρκετοί πολιτικοί από το νησί του Πέλοπα που θα είναι η Πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στο άμεσο μέλλον.

**Αν αδικήσαμε κάποιον δεν το κάναμε σκόπιμα αλλά τα ονόματα είναι πολλά και βαριά.**