Τατούλης «Υποχρέωση της Κυβέρνησης η άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας»

00«Η Κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και τους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η παρέμβασή του έθεσε το πολιτικό διακύβευμα.

Η Κυβέρνηση να λήξει γρήγορα τη διαπραγμάτευση και η αντιπολίτευση να λάβει το μήνυμα των εκλογών

«Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά και έθεσε τους προαπαιτούμενους όρους στην Κυβέρνηση για να λάβει τη βοήθεια της Περιφέρειας. Να λήξει δηλαδή γρήγορα τη διαπραγμάτευση και να μη διανοηθεί να έχει δεύτερες σκέψεις για κατάσχεση καταθέσεων ή ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και, αφού κάλεσε την αντιπολίτευση να λάβει το μήνυμα των εκλογών, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει πλέον σημαντικό πολιτικό υπόβαθρο και αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, οι πολιτικές της πρωτοβουλίες να υιοθετούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και, αφετέρου, να υποστηρίζεται στην υλοποίηση των στόχων της.

Grexit στην παιδεία

«Grexit στο χώρο της παιδείας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την τάση των υιοθετούμενων πολιτικών, όπως αυτές εκφράζονται με την κομματική επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών, το θέμα του ασύλου και την επιλογή των Διευθυντών από τους υφισταμένους τους, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές στο χώρο της παιδείας.

Τα χρήματα του ΕΚΤ να μη μεταφερθούν από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στους μετανάστες

Αυστηρή κριτική άσκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη χρήση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που προορίζονταν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης από τις Περιφέρειες στην υλοποίηση των υποδομών για τους μετανάστες, όπως εκφράστηκε από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό κα Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό, πολυσύνθετο και έχει τέτοιο εύρος, ώστε δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελληνική Κυβέρνηση, ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει και ζήτησε από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα πρέπει πρώτα να διαβουλευθεί με τις Περιφέρειες.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε ακόμη την άποψή του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για απώλεια καταθέσεων, «καθώς η εξέλιξη αυτή θα αποτελούσε στοιχείο πολέμου για τη χώρα» και ζήτησε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να πάψει να δημιουργεί φοβικά σύνδρομα στους πολίτες και να στηρίξει τις νηφάλιες και ψύχραιμες προσεγγίσεις των προβλημάτων.

«Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για άδολο, ακομμάτιστο πατριωτισμό» συνέχισε ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στη στήριξη της προσπάθειας της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, και τόνισε ότι «μπορεί πολιτικά και ιδεολογικά να είμαι απέναντι από το Σύριζα και την Κυβέρνηση, αυτό όμως δεν μου στερεί το δικαίωμα να προσεγγίζω ψύχραιμα τα προβλήματα».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, αφού πλέον έχουμε ανάδοχο για τους 76 από αυτούς, ενώ πολύ σύντομα και δημοπρατηθούν και οι υπόλοιποι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και διευκρίνισε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμα ότι με τη διαδικασία αυτή θα αποφευχθούν πρόστιμα ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, που επρόκειτο να καταλογιστούν στην Πελοπόννησο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πρόσθεσε ότι «θεωρώ αδιανόητο Δημοτικές αρχές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ΧΑΔΑ, η αποκατάσταση των οποίων θα έχει ξεκινήσει».