Τι λουλούδια θα φυτέψετε την άνοιξη;

Τις πρώτες μέρες της άνοιξης θα φυτέψετε λουλούδια που αντέχουν στο κρύο

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πρωτομαγιά αλλά τα βράδια έχει ακόμα κρύο, έτσι να έχει έρθει ή ώρα που θα ανανεώσετε τον κήπο ή την βεράντα σας με καινούργια φυτά ή αν τώρα σκοπεύετε να φτιάξετε έναν κήπο, σκεφτείτε ότι τα φυτά σας θα πρέπει να είναι ανθεκτικά.


Τα σκυλάκια και οι πανσέδες προτείνονται για τις πρώτες μέρες της άνοιξης ενώ μπορείτε να αγοράσετε ανεπτυγμένα δεντράκια και θάμνους τα οποία θα τα φυτέψετε την ίδια μέρα που τα αγοράσατε ή την επομένη και δεν θα τα αφήσετε μέσα στις γλάστρες τους.

Σκυλάκια
Πανσέδες
 


Στα τέλη της άνοιξης είναι η κατάλληλη εποχή να φυτέψετε τα λουλούδια που τους αρέσει η ζέστη, όπως είναι οι πετούνιες, τα γεράνια και οι μπιγκόνιες. Έχετε την επιλογή να αγοράσετε έτοιμα φυτά ή να σπείρετε σπόρους αλλά ό,τι κι αν αποφασίσετε θα πρέπει να προσέξετε να συνδυάσετε αρμονικά τα χρώματά τους σε παρτέρια και να να ποτίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

ΠετούνιεςΓεράνιαΘυμηθείτε ότι στα σημεία του κήπου ή της βεράντας σας που έχει πολύ ήλιο είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τα λουλούδια με έντονα χρώματα και στα σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος τα φυτά με απαλά χρώματα.

Αν αποφασίσετε να φυτέψετε τα λουλούδια της άνοιξης να είστε βέβαιοι ότι εκείνα θα σας ανταμείψουν με τα χρώματα και τις μοναδικές μυρωδιές τους!

protothema.gr