Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου
«Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου και τον οδηγό ενσωμάτωσης των ευρημάτων στη νέα κατασκευή ώστε να διασυνδέσουμε τη μαρτυρία ενός ζωντανού μουσειακού χώρου με τη μαρτυρία μιας ιδιαίτερα σημαντικής ιστορικά περιοχής για την εξέλιξη της αρχαίας Ελλάδας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία του στο χώρο που θα ανεγερθεί το νέο μουσείο την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Στρατηγάκο.
«Στόχος μας είναι η Σπάρτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο μουσείο αντάξιο της ιστορικής παρακαταθήκης της» τόνισε ο κ. Πέτρος Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενεργήσει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αναθεώρηση του χαρακτηρισμού του κτιρίου του Χυμοφιξ ως διατηρητέου».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ενημερώθηκε για την πορεία του ανασκαφικού έργου και τα αποτελέσματα της έρευνας, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει οικονομικά την εφορία αρχαιοτήτων για τη συνέχιση των ανασκαφών.
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιθεώρησε το οδικό τμήμα της παράκαμψης των Βουτιάνων, το οποίο ολοκληρώθηκε στο σύνολό του και παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε τα δύο οικόπεδα στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης (οδοί Άγιδος και Τριακοσίων) όπου εκτελείται το έργο της προστασίας, προβολής και ανάδειξης των μνημείων που έχουν αποκαλυφθεί και σύνδεσής τους με τα Βυζαντινά μνημεία της Ακρόπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αφού ενημερώθηκε από τις αρχαιολόγους, υπεύθυνες για την εκτέλεση του έργου, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης.


Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




