Αλειφέρη και Οικονομάκου ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους για το δήμο της Καλαμάτας

Και ξαφνικά το… θερμόμετρο στα αυτοδιοικητικά του δήμου της Καλαμάτας χτύπησε κόκκινο, αφού μετά την… προσμονή και την υπομονή για τις κινήσεις κυρίαρχα από τη “γαλάζια δεξαμενή” ακολούθησαν οι ανακοινώσεις.

Μάλιστα, η υπόθεση απόκτησε έντονα γυναικείο χρώμα και πολιτική υπόσταση, με τις δύο αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες που έχουν να κάνουν – χρονικά – με την πρώτη της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη και μετά από περίπου 2,5 ώρες την ακόλουθη της Αντιδημάρχου Καλαμάτας Μαρίας Οικονομάκου.

Και οι δύο – μετά από ένα διάστημα διεργασιών και συζητήσεων – κατέρχονται στον στίβο του δήμου Καλαμάτας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν με τον “Κλεισθένη” διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο, με τις όλες εξελίξεις να παρουσιάζουν πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ανακοινώσεις τους:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τιμώντας τη σχέση ειλικρίνειας που έχουμε σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας απόλυτο σεβασμό στοθεμελιώδηθεσμό της Δημοκρατίας, την Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετώ με συνέπεια και αξιοπιστία επί είκοσι χρόνια,ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας σε εσάς τους δημότες, που θέλετε και οραματίζεστε το άριστο για το Δήμο Καλαμάτας.

Οι νέες προκλήσεις με βρίσκουν δυνατή και έτοιμη να υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο και να ανταποκριθώ στις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας,όπως διαμορφώνονται με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου του «Κλεισθένη». Στο νέο αυτό τοπίο απαιτούνται πλέον συνέργειες και συνεργασίες, που μπορώ να κινητοποιήσω,ώστενα πολλαπλασιασθούν οι δυνάμεις εκείνεςπου θα συνεχίσουν την ήδη επιτυχημένη πορεία του Δήμου Καλαμάτας, ενώ παράλληλα θα παρακάμπτουντις πρακτικές του διχασμού, της απραξίας και της μιζέριας.

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στο μέλλον με συνετά αλλά και θαρραλέα βήματα, τα οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις των συμπολιτών μας.

Έχοντας,αναγνώριση και σεβασμό στο αυτοδιοικητικό δυναμικό που υπηρετεί τον Δήμο Καλαμάτας, επίγνωση των υψηλών απαιτήσεων της θέσεως του Δημάρχου Καλαμάτας, διαθέτοντας την εμπειρία από την 11χρονη θητεία μου σε θέση Δημάρχου και των πέντε ετών στη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, σας καταθέτω την απόφαση μου για συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας στις επερχόμενες εκλογές.

Πιστεύω σε ένα διοικητικό και πολιτικό μοντέλο δημοκρατικής λειτουργίας άμεσο και αποτελεσματικό,το οποίο μπορώ να υπηρετήσω, με γνώση, συνέπεια και αξιοπιστία,όπως άλλωστε αποδεικνύει η μέχρι τώρα πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση.

Ήδη εξελίσσεται η πρωτοβουλία μου,για συγκρότηση ικανής αυτοδιοικητικής ομάδας,που πιστεύει, πρωτίστως στο θεσμό αυτό και στη δυναμική της Καλαμάτας,ενώ κυριαρχείται από διάθεση προσφοράς στους πολίτες.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα οδηγήσει σε νίκη τις «δυνάμεις της δημιουργίας».

Για να είναι εγγυημένο το μέλλοντου Δήμου Καλαμάτας και των πολιτών του.

Καλαμάτα, 12.11.2018

Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ» με υποψήφια Δήμαρχο την Μαρία Ηλ. Οικονομάκου σημειώνεται:

Αμετακίνητα συνεπής στη δέσμευσή μου για κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας, ανακοινώνω σήμερα προς όλους τους συνδημότες μου το όνομα του συνδυασμού μας: «Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ».

Σε αυτή την προσπάθεια απευθύνομαι και αγκαλιάζω όλους τους Καλαματιανούς, πέρα και έξω από κομματικές ταμπέλες και πρόσημα, μακριά από διαχωρισμούς και πολιτικές αντιπαλότητες. Η Καλαμάτα έχει ανάγκη όλους τους δημότες της και αυτή την ανάγκη υπηρετώ, χρόνια τώρα, με συνέπεια, πείσμα και δύναμη. Είμαι αυτή, όπως με ξέρετε. Σε λίγο θα μπορώ να σας ανακοινώσω και τις ομάδες εργασίας μας, το έμβλημα και το λογότυπο του συνδυασμού μας και, βέβαια, τις γενικές γραμμές του σχεδίου μας για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Στα πλαίσια της τακτικής επικοινωνίας, που θέλω να έχω προσωπικά με καθέναν, σας γνωρίζω ότι από τον επόμενο μήνα θα λειτουργεί ο προσωρινός χώρος συγκέντρωσης του συνδυασμού μας στην οδό Μακεδονίας 9, 2ος όροφος, όπου θα βρίσκομαι κάθε Τετάρτη απόγευμα. Εκεί, θα έχουμε τη δυνατότητα μιας πρώτης επαφής και γνωριμίας μας, ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώμες για τα δημοτικά πράγματα που μας ενδιαφέρουν, ιεραρχώντας προτεραιότητες για τη νέα δημοτική μας αρχή και συνδιαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, ιδιαίτερες πτυχές του εκλογικού μας προγράμματος.

Όλες και όλοι μας θέλουμε και οραματιζόμαστε έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, φιλικό, με απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ένα Δήμο με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του. Ένα Δήμο της αλληλεγγύης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Ένα Δήμο ελκυστικό στους επισκέπτες του.

Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Μαρία Ηλ. Οικονομάκου

Υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας