Χαιρετισμός Φώφης Γεννηματά από την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017»

Χαιρετισμός της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά  κατά την επίσκεψη της στα εγκαίνια της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017» στην Αργολίδα

Αυτή η τόσο μεγάλη έκθεση μας γεμίζει αισιοδοξία, στέλνετε ένα φωτεινό μήνυμα, ότι η Ελλάδα μπορεί, η Πελοπόννησος μπορεί. Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν όρθιες απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό. Πώς; Με καινοτομία, με εξωστρέφεια, με ανταγωνιστικότητα. Και είναι ολοφάνερο από αυτή την έκθεση, πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός των επιμελητήριων για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Επιμελητήρια, που η Παράταξη μας στήριξε έμπρακτα τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει πια να γίνουν σύμβουλοι της πολιτείας, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ανάγκη να φτιάξουμε μια νέα συμμαχία ανάμεσα στο κράτος, τις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Παίρνουμε πραγματικά δύναμη όλοι βλέποντας, τι μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σε αγαστή   συνεργασία, η ελληνική περιφέρεια, οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα επιμελητήρια και η αυτοδιοίκηση. Το πολιτικό σύστημα χρωστάει στον ελληνικό λαό και κυρίως στη νέα γενιά της πατρίδας μας  ένα εθνικό σχέδιο, για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Ένα σχέδιο που θα πυροδοτεί την ανάπτυξη με μεγάλες ξένες επενδύσεις, αλλά και θα οδηγήσει σε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήταν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Παραγωγή νέου πλούτου, αλλά και δίκαιη διανομή του, γιατί πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες που μεγάλωσαν μέσα στην κρίση.

Και βεβαίως, σημαντικές αλλαγές και ανατροπές στο κράτος, για να αφήσουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη. Αν τα καταφέρουμε με ένα τέτοιο αξιόπιστο ρεαλιστικό σχέδιο, θα μπορέσουμε να κλείσουμε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα έχει ελαφρύτερους στόχους κυρίως με τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αν δεν αλλάξουμε τον στόχο δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε οξυγόνο, ανάσα, πραγματική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Εμείς δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή με το σχέδιο Ελλάδα. Το παρουσιάσαμε στην έκθεση Θεσσαλονίκης και δεν έχω έρθει εδώ να κάνουμε ούτε αντιπολίτευση, ούτε να κάνουμε παρουσίαση των δικών μας προτάσεων.  Σήμερα την πρωτοκαθεδρία την έχετε εσείς . Οι επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι στις ελληνικές επιχειρήσεις. Που δίνετε τόσο μεγάλο αγώνα να αναδειχτείτε μέσα στη κρίση. Έχουμε παρουσιάσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Και για τα φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα και για τη δεύτερη ευκαιρία και για τον ακατάσχετο λογαριασμό έχουμε καταθέσει τροπολογίες. Όχι λόγια στον αέρα.  Πράξεις χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα για να πάει μπροστά .Και κλείνοντας θέλω να πω ότι, έχω οικογενειακούς δεσμούς με τη Πελοπόννησο και νοιάζομαι για ένα λόγο παραπάνω  και χαίρομαι που βλέπω ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης. Γιατί έχει το  Brand έχει την τοποθεσία έχει τα προϊόντα και έχει το ανθρώπινο δυναμικό. Μπορεί να συνδυάσει,  εξαιρετικά, σε ένα νέο δίκτυο τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Κλείνω λοιπόν με την ελπίδα και την ευχή, ότι  θα τα καταφέρετε, θα  τα καταφέρουμε, μαζί μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους γι’ αυτό προσπαθούμε και εμείς να αναγεννήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη για να πετύχουμε επιτέλους το στόχο μας για μία προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο.