Μητσόπουλος…Kύκλοι που δρουν στις παρυφές της Ν.Δ.εργάστηκαν για λογαριασμό άλλων…
Ο απόηχος των αυτοδιοικητικών εκλογώντου Νοεμβρίου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στην παράταξη της Ν.Δ.
Ενώ ο πρώτος γύρος κατέδειξε μια ισχυρή δυναμική της παράταξης, η οποία βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το μέχρι πρότινος πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ, στο δεύτερο γύρο, παρουσιάστηκε το φαινόμενο πανελλαδικά να συνδράμουν το ΠΑΣΟΚ, όλες εκείνες οι δυνάμεις που με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση, είχαν στόχο το «τσαλάκωμα» της Ν.Δ. και ειδικά του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.
Έτσι, σε Δήμους και Περιφέρειες που είχαν χαρακτηριστεί ως «ντέρμπυ» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., οι δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ., της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, στήριξαν ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο, δίνοντας πράσινο χρώμα στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.
Οι δυνάμεις αυτές, γνωρίζοντας ότι ήττα του Γ. Παπανδρέου σε αυτές τις περιοχές νευραλγικής σημασίας, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ν.Δ. σε 5 Περιφέρειες, θα σήμαινε αυτόματα προκήρυξη εθνικών εκλογών και νίκη της Ν.Δ., προτίμησαν να κρατήσουν όρθια την πασοκική μαριονέτα του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, ελπίζοντας σε κάποιο υπουργείο μιας μελλοντικής ψευτο-οικουμενικής κυβέρνησης, αποτελούμενη από συνεταίρους με θολό ιδεολογικό στίγμα και διάθεση για την εξυπηρέτηση των ατομικών τους συμφερόντων.
Ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η μετατόπιση 13.000 ψήφων από τον συνδυασμό του Δ. Δράκου, στον συνδυασμό του Π. Τατούλη, καταμαρτυρεί ότι κύκλοι που δρουν στις παρυφές της Ν.Δ. και δεν έχουν ακόμη τιθασευθεί, εργάστηκαν για λογαριασμό άλλων συμφερόντων που ήθελαν ήττα του Αντώνη Σαμαρά, ειδικά στην Πελοπόννησο, ώστε να ανακοπεί ο ταχύς βηματισμός της Ν.Δ. προς την εξουσία.
Ο στόχος των αντιπάλων όμως, δεν επετεύχθη. Η Ν.Δ. επέστρεψε σε τροχιά εξουσίας και συνεχίζει να ανθίσταται σθεναρά στο μνημόνιο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους αξιωματούχους του Δ.Ν.Τ., που έρχονται στην Ελλάδα για να πειθαναγκάσουν τους πολιτικούς ταγούς να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις σκληρές επιταγές του Δ.Ν.Τ. κατά του ελληνικού λαού.
Η ηγεσία της Παράταξης, αποδεικνύει στους Ευρωπαίους ότι δεν είναι «εύκολη» και ότι στην Ελλάδα, υπάρχουν και υγιείς πολιτικές δυνάμεις που προσανατολίζονται σε λύσεις για την έξοδο από την κρίση, που δεν έγκεινται στην εξαθλίωση του λαού, αλλά στην πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μια ανάπτυξη που θα έλθει μόνο εάν η εκάστοτε κυβέρνηση αποκτήσει την πολιτική βούληση να το πράξει, έστω κι αν έλθει σε ρήξη με ισχυρούς εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες, που θέλουν την Ελλάδα φτωχή αποικία τους.
Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος, δικηγόρος, Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
Δήμου Άσσου – Λεχαίου, Υπεύθυνος Τομέα Διαφάνειας ΝΟ.Δ.Ε.
Ν.Δ. Κορινθίας

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Κλειστή η παλιά και νέα Ε.Ο Τρίπολη – Καλαμάτα. Όλα σε κίνδυνο!
Η Μεγαλόπολη ανέδειξε τους junior πρωταθλητές Motocross του 2021 – Νικήτρια ομάδα η Ιταλία στην αυλαία του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (video+ photos)
Σύλληψη 34χρονου πυροσβέστη με κοκαΐνη στον Νέο Αυτοκινητόδρομο
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο
Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη – Βίντεο Trailer
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας
Μητσοτάκης στην συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ: Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος -Ο σχεδιασμός και η συνδιαμόρφωση (video)
Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το σήμερα το απόγευμα στο Βέλο Κορινθίας
Κοινή Επερώτηση Δημητρακοπουλου-Νικολάκου-Σπυριδακου
Βίντεο – Ξύλο και καρέκλες με γονείς και μαθητές στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Γερμανός στη Δυτική Μάνη
Θετική σε Κορονοϊό γυναίκα από την Μεσσηνία.
Ζημιά και στη Λακωνία κάνει η απόφαση της Aegean να μην “πετάει” από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!
Την Κυριακή “βγάζει” πρόεδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 




