188η Επέτειος της Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος


Η 188η επέτειος της Β’ εν Αστρει Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων το 1823, θα εορταστεί την Παρασκευή 29 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. στο Αστρος του δήμου Β. Κυνουρίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου, επιμνημόσυνη δέηση-κατάθεση στεφάνων-τήρηση 1’ σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών & εκφώνηση του πανηγυρικού για την επέτειο στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης, παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία Αστρους.

Το Σάββατο 30 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη», θα διεξαχθεί φεστιβάλ χορωδιών. Θα συμμετάσχουν η Χορωδία Ενηλίκων Αστρους του «Αρκαδικού Ωδείου», η Χορωδία του συλλόγου φίλων της μουσικής «Ταΰγετοι» Σπάρτης, η Χορωδία Αργους «Μουσική Αργολική πρόταση» και η Χορωδία Τρίπολης.