Πρόβλημα συνεκπαίδευσης με Ρομά στην Δημοτικό Τίρυνθας Αργολίδας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, με θέμα τα προβλήματα συνεκπαίδευσης μαθητών που έχουν ανακύψει στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τίρυνθας και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας τμήματος υποδοχής μαθητών Ρομά.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την αναφορά μου αυτή, καθώς και με το σχετικό έγγραφο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας Αργολίδας που σας διαβιβάζω συνημμένως, σας γνωστοποιώ τα προβλήματα συνεκπαίδευσης των μαθητών του Σχολείου και το αίτημα του Συλλόγου για τη δημιουργία τμήματος υποδοχής μαθητών Ρομά.
Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, φέτος στο σχολείο φοιτούν 30 μαθητές Ρομά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στη συνεκπαίδευσή τους με τα υπόλοιπα παιδιά καθώς οι τρεις δάσκαλοι, καθένας από τους οποίους διδάσκει 2 τάξεις, παρά το γεγονός ότι υπερβάλλουν εαυτούς καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, είναι εκ των πραγμάτων ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις αυξημένες ανάγκες, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση των παιδιών να υστερεί σημαντικά.
Με δεδομένο ότι, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, τμήματα υποδοχής μαθητών Ρομά με ειδικά προγράμματα και πολύ καλά αποτελέσματα λειτουργούν σε άλλες περιοχές, όπως και λειτουργούσαν και στη Ν. Τίρυνθα στο παρελθόν, σας καλώ να λάβετε υπόψη σας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας και να προχωρήσετε στην άμεση δημιουργία και λειτουργία αντίστοιχου τμήματος στο συγκεκριμένο σχολείο».

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Κλειστή η παλιά και νέα Ε.Ο Τρίπολη – Καλαμάτα. Όλα σε κίνδυνο!
Η Μεγαλόπολη ανέδειξε τους junior πρωταθλητές Motocross του 2021 – Νικήτρια ομάδα η Ιταλία στην αυλαία του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (video+ photos)
Σύλληψη 34χρονου πυροσβέστη με κοκαΐνη στον Νέο Αυτοκινητόδρομο
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο
Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη – Βίντεο Trailer
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας
Μητσοτάκης στην συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ: Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος -Ο σχεδιασμός και η συνδιαμόρφωση (video)
Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το σήμερα το απόγευμα στο Βέλο Κορινθίας
Κοινή Επερώτηση Δημητρακοπουλου-Νικολάκου-Σπυριδακου
Βίντεο – Ξύλο και καρέκλες με γονείς και μαθητές στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Γερμανός στη Δυτική Μάνη
Θετική σε Κορονοϊό γυναίκα από την Μεσσηνία.
Ζημιά και στη Λακωνία κάνει η απόφαση της Aegean να μην “πετάει” από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!
Την Κυριακή “βγάζει” πρόεδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 




