Παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για υποστήριξη των υποδομών που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ
“Τα θέματα που απασχολούν τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της κοινωνίας και την ευαισθησία μας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νικολάου Γόντικα για τα μέτρα στήριξης τους, στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα υγείας κ. Ανδρέας Πουλάς δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει δράσεις για την καλυτέρευση των ΑΜΕΑ, αλλά και του Δημόσιου Συστήματος Πρόνοιας γενικότερα. Πρόσθεσε επίσης ότι δυστυχώς οι Περιφέρειες δεν έχουν αρμοδιότητα σε αυτά τα ζητήματα, αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθηθούν τα άτομα αυτά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εργασίας.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μεγάλο ζήτημα για το οποίο δεν έχουν παρθεί πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί των ΑΜΕΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης ότι το κτίριο της έδρας της Περιφέρειας δεν είναι φιλικό προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ένα θέμα που μελετάται για το νέο κτίριο.
Ο κ. Τατούλης στηλίτευσε το πελατειακό κράτος, το οποίο διασπάθισε τα χρήματα που προορίζονταν για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ, χωρίς ωστόσο να τη μεταβάλλει ουσιαστικά σημειώνοντας πως “παρατηρείται μάλιστα το παράδοξο να αυξάνονται οι δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες και να χάνουμε σε κοινωνική ανταπόδοση.”
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για υποστήριξη των υποδομών που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ.

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Κλειστή η παλιά και νέα Ε.Ο Τρίπολη – Καλαμάτα. Όλα σε κίνδυνο!
Η Μεγαλόπολη ανέδειξε τους junior πρωταθλητές Motocross του 2021 – Νικήτρια ομάδα η Ιταλία στην αυλαία του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (video+ photos)
Σύλληψη 34χρονου πυροσβέστη με κοκαΐνη στον Νέο Αυτοκινητόδρομο
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο
Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη – Βίντεο Trailer
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας
Μητσοτάκης στην συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ: Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος -Ο σχεδιασμός και η συνδιαμόρφωση (video)
Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το σήμερα το απόγευμα στο Βέλο Κορινθίας
Κοινή Επερώτηση Δημητρακοπουλου-Νικολάκου-Σπυριδακου
Βίντεο – Ξύλο και καρέκλες με γονείς και μαθητές στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Γερμανός στη Δυτική Μάνη
Θετική σε Κορονοϊό γυναίκα από την Μεσσηνία.
Ζημιά και στη Λακωνία κάνει η απόφαση της Aegean να μην “πετάει” από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!
Την Κυριακή “βγάζει” πρόεδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 




