Πορεία Διαμαρτυρίας μαθητών του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου στην Τρίπολη
Πορεία στην Τρίπολη και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, μαθητές του υπό κατάληψη 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης.
Οι μαθητές, φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν την έλλειψη βιβλίων και υποδομών στα σχολεία, την παραπαιδεία, ενώ εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου νόμου – πλαισίου του υπουργείου Παιδείας και στις ιδιωτικές πανεπιστημιακές σχολές.
Όπως ανέφερε μαθήτρια από το συντονιστικό των μαθητών του Γυμνασίου, τα αιτήματά τους συνοψίζονται ως εξής:
“Αίτημα 1ο: Η διανομή των cd στα σχολεία, προαναγγέλλει την κατάργηση των έντυπων βιβλίων, με αποτέλεσμα ο θεσμός του δασκάλου να αντικαθίσταται από τους υπολογιστές. Σε περίπτωση εφαρμογής αυτής της επικείμενης ιδέας, όλες οι οικογένειες αναγκάζονται να αποκτήσουν υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Αίτημα 2ο: Όσον αφορά την παραπαιδεία, η ύπαρξη φροντιστηρίων επιβεβαιώνει την απουσία δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτό, ώστε όλοι να έχουμε δικαίωμα στη μόρφωση.
Αίτημα 3ο: Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί ραγδαία, συνεπώς το μάθημα δεν θα μπορεί να αφομοιωθεί από τους μαθητές και η παράδοση του μαθήματος θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τους καθηγητές.
Αίτημα 4ο: Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα και διαμαρτυρόμαστε για τον απαράδεκτο νόμο της υπουργού Παιδείας, ο οποίος διαλύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των πανεπιστημίων, εφαρμόζοντας τα δίδακτρα”.
Στη συνέχεια, μαθητής του συντονιστικού του Λυκείου, ανέφερε: “Θεωρούμε απαράδεκτο, εμείς οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, να μην έχουμε βιβλία. Μας καλεί ένα σύστημα να δώσουμε πανελλήνιες, χωρίς να έχουμε τα απαραίτητα εφόδια”. Και συνέχισε: “Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά για την 1η Λυκείου, ένα νέο σύστημα χωρίς βιβλία. Κανένας δεν έχει ενημερωθεί για το νέο σύστημα, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές”. Οι μαθητές αντιδρούν στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ, όπως αναφέρουν: “Εμείς θέλουμε ισότητα από ΄δω και μπρος” και προειδοποιούν ότι θα κρατήσουν κλειστό το σχολείο, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν τα βιβλία. “Σκοπός μας είναι, πέραν των καταλήψεων”, πρόσθεσε ο μαθητής, “να διαμαρτυρηθούμε και για τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού κράτους, να διαμαρτυρηθούμε για την κατ’ επίφαση δημοκρατία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, να διαμαρτυρηθούμε για την κοινοβουλευτική δικτατορία που υπάρχει στην Ελλάδα”. Και κατέληξε: “Εμείς ζητάμε τη δημοκρατία να την έχει ο λαός, να μιλάνε όλοι, να υπάρχει αξιοκρατία, όχι αυτό το πράγμα. Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι δικτατορία!”.
Καρδαράς Αργύρης
Δημοσιογράφος ΔΕΠΕ
drt915.gr

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Κλειστή η παλιά και νέα Ε.Ο Τρίπολη – Καλαμάτα. Όλα σε κίνδυνο!
Η Μεγαλόπολη ανέδειξε τους junior πρωταθλητές Motocross του 2021 – Νικήτρια ομάδα η Ιταλία στην αυλαία του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (video+ photos)
Σύλληψη 34χρονου πυροσβέστη με κοκαΐνη στον Νέο Αυτοκινητόδρομο
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο
Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη – Βίντεο Trailer
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας
Μητσοτάκης στην συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ: Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος -Ο σχεδιασμός και η συνδιαμόρφωση (video)
Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το σήμερα το απόγευμα στο Βέλο Κορινθίας
Κοινή Επερώτηση Δημητρακοπουλου-Νικολάκου-Σπυριδακου
Βίντεο – Ξύλο και καρέκλες με γονείς και μαθητές στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Γερμανός στη Δυτική Μάνη
Θετική σε Κορονοϊό γυναίκα από την Μεσσηνία.
Ζημιά και στη Λακωνία κάνει η απόφαση της Aegean να μην “πετάει” από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!
Την Κυριακή “βγάζει” πρόεδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 




