Ξεκινούν τα έργα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας..!!
ΟΜΟΦΩΝΟ «ΝΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΕΔΕ
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται για τα πολιτιστικά δεδομένα της Κορινθίας η τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που αφορά στην αποκάλυψη και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας.
Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και το Δήμο Σικυωνίων, για την “Αποκάλυψη, Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας”.
Με την έγκριση της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει στην ουσία το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών για την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου, που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2013, ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ και η χρηματοδότησή τους καλύπτεται με 100.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και με το ίδιο ποσό από το Δήμο Σικυωνίων.
Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το Νομό Κορινθίας δεδομένης της πολιτιστικής ταυτότητας του Θεάτρου που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σωζόμενο γνωστό θέατρο του αρχαίου κόσμου. Στόχος του προγράμματος είναι η συνολική προστασία του αρχαίου θεάτρου, η διάσωσή του ως αρχαιολογικό τεκμήριο και ιστορική μαρτυρία, η αναχαίτιση περαιτέρω απώλειας του αυθεντικού υλικού, η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της αρχικής ταυτότητας του μνημείου ως έργου αρχιτεκτονικής, η διαμόρφωση μιας πιστής, αναγνώσιμης εικόνας του, η αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του και τέλος η προετοιμασία του για την ασφαλή υποδοχή επισκεπτών και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε απολύτως μεθοδικά για το σκοπό αυτό, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την εισήγησή του, πως πρόκειται για μια από τις στιγμές εκείνες που ένας Αιρετός νιώθει περήφανος και χαρούμενος για την έναρξη ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού έργου στην περιοχή του.
Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, του Δημάρχου Σικυωνίων και του Προϊσταμένου της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για το σχετικό θέμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο:
httpsvh://www.youtube.com/watch?v=MVSUtq9SWIw
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ενημέρωση των Ρομά για το αντιγριπικό εμβόλιο από το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης
Ένταξη του Δήμου Σπάρτης στο «Πράσινο Ταμείο» – Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ για αντιπυρικές ζώνες
Συναγερμός για το Spodoptera και στην Λακωνία
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Σπάρτης – Πρόγραμμα Ιουλίου
Το σύστημα σφουγγαρίσματος σύμμαχος για αστραφτερό πάτωμα
Το Πασχαλινό Ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Τον βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε στην Ζάκυνθο ο Αστέρας Βλαχιώτη
Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2022
Ο_ΠΛΗΘΩΝ», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία
Μέχρι τις 13 Απριλίου οι αιτήσεις για τα μαθήματα υφαντικής στο Γεράκι
Αποκλιμάκωση της κρίσης με τα απορρίμματα της Σπάρτης
Συνάντηση με τους βουλευτές Λακωνίας είχαν οι Τρίτεκνοι Λακωνίας
Με Λακωνικό χρώμα τα αποτελέσματα των εκλογών της Ομοσπονδίας Εμπορίου
Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Φωτιά σε αυτοκίνητο στον Αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη
Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης
Συστάθηκε η “Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας”
Ποια η σχέση του νέου αντιπροέδρου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με τη Λακωνία;
Ο Νεοκλής Κρητικός απ’ άκρη σε άκρη στο Νομό Λακωνίας
Μουσικά ταξίδια στα Χορωδιακα 2018 




