Το σύστημα σφουγγαρίσματος σύμμαχος για αστραφτερό πάτωμα

 

 

Το σύστημα σφουγγαρίσματος σύμμαχος για αστραφτερό πάτωμα

 

 

«Βασική προϋπόθεση για αστραφτερό πάτωμα είναι ένα καλό σύστημα σφουγγαρίσματος», τάδε έφη Martha Stewart και ως γνωστόν η πιο διάσημη νοικοκυρά παγκοσμίως είναι συνώνυμη με τη νοικοκυροσύνη. Όποια δε συμβουλή για τα οικιακά ζητήματα βγαίνει από τα χείλη της, γίνεται αυτομάτως άγραφος νόμος.

Είτε μιλάμε για το καλοκαίρι, όπου το σπίτι είναι ανοιχτό αρκετές ώρες της ημέρας προκειμένου να δροσιστεί, είτε για τον χειμώνα όπου έχουμε μεν τα χαλιά, αλλά λόγω κρύου περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα, οι βρωμιές θα βρουν τον δρόμο για το δάπεδό μας. Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει κανείς να μεριμνήσει να έχει τον σωστό εξοπλισμό. Ένα σύστημα σφουγγαρίσματος, που θα μπορεί να απομακρύνει βρωμιές, χωρίς να φθείρει τις επιφάνειες, όπως μάρμαρο, ξύλο, κεραμικό πλακάκι, λινοτάπητας. Όσο για το πανί της σφουγγαρίστρας οι μικροΐνες είναι αδιαπραγμάτευτες σύμφωνα με την ειδικό. Έχουν τη δυνατότητα να τραβούν τρίχες, χώμα, σκόνη κι οποιοδήποτε άλλο μικροσωματίδιο, που βρίσκεται στο πάτωμα.

Σειρά έχει το κατάλληλο καθαριστικό. Ένα καλό ζευγάρι γάντια είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τα χέρια μας, ενώ ειδικά για επίμονους λεκέδες η σκληρή πλευρά από τα κοινά σφουγγάρια κουζίνας είναι ιδανικά. Φυσικά για να πιάσουν τόπο όλες αυτές οι διεργασίες, προηγείται ένα πολύ καλό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, ώστε τη σκυτάλη να πάρει η σφουγγαρίστρα.