Κατασκευή ιστοσελίδων: Τα 3 χαρακτηριστικά να επιλέξετε συνεργάτες

Κατασκευή ιστοσελίδων: Τα 3 χαρακτηριστικά να επιλέξετε συνεργάτες

Θα εμπιστευόσασταν τη βιτρίνα του μαγαζιού σας σε ερασιτέχνες; Με την ίδια λογική και η κατασκευή ιστοσελίδων είναι δουλειά, που μόνο ειδικοί πρέπει να αναλαμβάνουν. Η ψηφιακή σας παρουσία είναι αυτή, που θα σας κάνει γνωστούς στους ήδη υπάρχοντες πελάτες σας, ενώ ταυτόχρονα θα προσελκύσει νέους. 

Ωστόσο πολλοί επιχειρηματίες όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουν σε ποιον θα αναθέσουν το website τους, χάνονται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για κατασκευή ιστοσελίδων. Αν κι εσείς βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, συνεχίστε να διαβάζετε τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να διαλέξετε τους κατάλληλους επαγγελματίες.

  • Ορίστε τις ανάγκες της επιχείρησής σας

Για να βεβαιωθείτε, ότι θα επιλέξετε τους σωστούς συνεργάτες για την κατασκευή ιστοσελίδων, πρέπει να είναι ξεκάθαροι οι στόχοι και οι απαιτήσεις σας. Παράγοντες όπως η λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός, η διαχείριση περιεχομένου και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της σελίδας πρέπει να είναι στη λίστα σας. Εν ολίγοις πρέπει να έχετε υπόψη τα εξής:

  • Ορίστε τον σκοπό της δημιουργίας ιστοσελίδας: Πρόκειται για εμπορική επιχείρηση, οπότε θα χρειαστείτε eCommerce ιστοσελίδα, για πλατφόρμα κρατήσεων για ενοικιάσεις ή χρειάζεστε απλώς ανάρτηση περιεχομένου;
  • Καθορίστε τον διαθέσιμο προϋπολογισμό. Για να το κάνετε αυτό λάβετε υπόψη παραμέτρους, όπως η συντήρηση, η πολυπλοκότητα της σελίδας και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
  • Ψάξτε και αναλύστε τον ανταγωνισμό. Εντοπίστε τις αδυναμίες, τα δυνατά τους σημείες και τα κενά τους.

  • Ζητήστε δείγματα δουλειάς τους

Τα έργα μιλούν καλύτερα από τα λόγια και αυτό ισχύει και στην κατασκευή ιστοσελίδων. Εξετάστε αν η εταιρεία, στην οποία απευθυνθήκατε, έχει προηγούμενη εμπειρία σε projects σαν το δικό σας. Αν ναι, αξιολογείστε τη δουλειά τους σε επίπεδο λειτουργικότητας, εμπειρίας χρήστη και σχεδιασμού.

Επιπρόσθετα στη διάρκεια ενός ραντεβού θα μπορέσετε να καταλάβετε, αν κατανοούν τις ιδιαιτερότητες του κλάδου σας, τις τάσεις και το κοινό σας. Επομένως θα πρέπει να κάνετε αρκετές ερωτήσεις για να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.

  • Κατασκευή ιστοσελίδων: Αξιολογήστε σε επίπεδο σχεδιασμού και εμπειρίας χρήστη 

Μια οπτικά ελκυστική σελίδα και φιλική στον χρήστη είναι καίριας σημασίας για τη δέσμευση των επισκεπτών. Ρωτήστε να μάθετε ποιες αρχές διέπουν τον σχεδιασμό τους σε σχέση με την εμπειρία χρήστη; 

Ζητήστε να δείτε το portfolio τους και αξιολογήστε τις δουλειές τους. Πιστεύετε, ότι αντιπροσωπεύουν την αισθητική και την ποιότητα, που θα θέλετε να αποπνέει η ιστοσελίδα σας;

Τέλος όποιον κι αν επιλέξετε, θυμηθείτε, ότι είναι πολύ σημαντική και η επικοινωνία. Μπορεί να πληρούν όλες τις περγαμηνές, αν όμως έχετε δυσλειτουργική επικοινωνία, πως θα δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα αντάξια των προσδοκιών σας;