Είμαι ενοικιαστής. Ποια φίλτρα νερού μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Είμαι ενοικιαστής. Ποια φίλτρα νερού μπορώ να χρησιμοποιήσω;

 

 

Αν δεν ιδιοκατοικείτε, αλλά νοικιάζετε σπίτι και δεν έχετε ακόμη φίλτρα νερού, ίσως ήρθε η στιγμή. Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε την παρουσία στο νερό της βρύσης βαρέων μετάλλων, όπως το χλώριο, ο μόλυβδος και άλλα χημικά, που κάνουν τη χρήση συσκευών καθαρισμού του νερού. Δε χρειάζεται όμως να σας το υπενθυμίσουμε εμείς. Ίσως η γεύση και η ιδιαίτερη οσμή του νερού κάνουν την παρουσία ανεπιθύμητων ουσιών στο νερό αισθητή.

Και γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ενοικιαστές και όχι για τους ιδιοκτήτες; Γιατί απλούστατα, κάθε μισθωτής ακινήτου θέλει όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές και τρύπες και αλλαγές στην περιουσία του. Επίσης σε αρκετές πολυκατοικίες δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης φίλτρου κεντρικής παροχής.

Ακόμη όμως και αν υπήρχε, τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής δεν ενεδείκνυνται καθώς το νερό ξαναπερνά από τους σωλήνες. Οι τελευταίοι ειδικά σε παλιές πολυκατοικίες είναι οξειδωμένοι ή αποτελούνται από αμίαντο. Αυτό σημαίνει ότι το νερό για να φτάσει από την κεντρική παροχή στο ποτήρι σας επαναμολύνεται περνώντας από τους σωλήνες.

3 Συνήθεις απορίες ενοικιαστών για τα φίλτρα νερού

Συχνά οι ενοικιαστές μπορούν να τοποθετήσουν φίλτρα νερού, αλλά δεν προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία εξαιτίας της άγνοιας. Ακολούθως απαντάμε σε 3 από τις πιο συνηθισμένες απορίες.

  1. Θα πρέπει να αφήσω το φίλτρο νερού όταν φύγω;

Αυτό μπορείτε να το συνεννοηθείτε με τον ιδιοκτήτη. Τα περισσότερα φίλτρα νερού είναι εύκολα αφαιρούμενα, οπότε μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας φεύγοντας. Διαφορετικά μπορεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να θέλει να υπάρχει στο σπίτι, οπότε απλώς θα σας αποζημιώσει για την αγορά.

  1. Οι συσκευές καθαρισμού του νερού είναι ακριβές;

Μπορεί η αρχική επένδυση σε αυτές τις συσκευές να μοιάζει ακριβή παρόλα αυτά μακροπρόθεσμα είναι οικονομικότερη επιλογή από το εμφιαλωμένο νερό.

  1. Χρειάζεται να τρυπήσω τον τοίχο ή τον πάγκο για να εγκαταστήσω σύστημα καθαρισμού του νερού;

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου νερού που θα επιλέξετε. Ακολούθως θα δούμε τις διαθέσιμες επιλογές σας.

3 πιο κοινοί τύποι συστημάτων καθαρισμού του νερού

  1. Φίλτρα αντίστροφης όσμωσης

Είναι μια από τις ευρύτερα διαδεδομένες επιλογές, ιδιαίτερα δημοφιλής στα νησιά της χώρας μας, όπου το νερό είναι σκληρό. Τα φίλτρα αυτά είναι πραγματικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση βλαβερών ουσιών, είναι εύκολα στην εγκατάσταση και είναι προσαρμόσιμα στις ανάγκες κάθε σπιτιού.

Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να ρυθμίσει κανείς, αν επιθυμεί να αφαιρεί συγκεκριμένες ουσίες (ανάλογα με το πρόβλημα του νερού της περιοχής) ή να βελτιώνει τη σκληρότητα του νερού. Εξ ου και είναι τόσο διαδεδομένα στα νησιά μας. Όμως είναι ακριβά και κυρίως εκτός από τις επικίνδυνες ουσίες αφαιρούν και τα πολύτιμα, χρήσιμα για τον οργανισμό μέταλλα, που περιέχονται στο νερό.

  1. Φίλτρα νερού άνω πάγκου

Πρόκειται για μια από τις επικρατέστερες επιλογές για όλα τα νοικοκυριά, καθώς συνδυάζει όλα τα οφέλη των φίλτρων αντίστροφης όσμωσης με ορισμένες διαφορές:

  • Δεν αφαιρεί πολύτιμες ουσίες, όπως μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά μόνο τις βλαβερές. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην κατασκευή τους, καθώς η μοριακή δομή των χρήσιμων μετάλλων είναι μεγαλύτερη και δε διαπερνά τις μεμβράνες των φίλτρων καθαρισμού του νερού.
  • Επίσης δεν είναι το ίδιο ακριβά με τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης.

Μετρώντας τα αρνητικά τους, αναφέρουμε το μέγεθος και τον χώρο που καταλαμβάνουν. Μπορεί η εγκατάσταση να είναι εύκολη και να μη χρειάζονται τρύπες στον χώρο, ωστόσο καταλαμβάνουν χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Αν ο χώρος είναι μικρός, αυτό είναι πρόβλημα.

  1. Φίλτρα κάτω πάκγου

Τέλος τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου είναι μια ακόμη δημοφιλής επιλογή, οικονομικά προσιτή. Είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα άνω πάγκου. Το μόνο πρόβλημά τους είναι, ότι χρειάζονται εγκατάσταση από ειδικό, που θα πρέπει να παρέμβει και στα υδραυλικά της κουζίνας. Επομένως χρειάζεστε και τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

Τέλος αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για όλες τις διαθέσιμες επιλογές σας σε φίλτρα νερού, μπορείτε να συμβουλευθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gr.camelotwater.com/