Καταρρίπτουμε 2+1 κοινούς μύθους για τα φίλτρα νερού Κρήτη

Καταρρίπτουμε 2+1 κοινούς μύθους για τα φίλτρα νερού Κρήτη

Για όσους ζουν σε μεγαλουπόλεις της χερσαίας Ελλάδας τα φίλτρα νερού μοιάζουν με πολυτέλεια. Για όσους ζουν στη Μεγαλόνησο τα φίλτρα νερού κρήτη είναι αναγκαιότητα. Υπάρχουν όμως τόσες παρανοήσεις σχετικά με το πως δουλεύουν τα φίλτρα νερού και τι πραγματικά πετυχαίνουν, που άλλο περιμένει να βρει κανείς και άλλο καταφέρνει εν τέλει.

Προκειμένου να είστε βέβαιοι, ότι κάνατε μια επιλογή που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σας, ακολούθως επιχειρούμε να καταρρίψουμε ορισμένους από τους πιο κοινούς μύθους.

Μύθος 1ος: Το εμφιαλωμένο νερό είναι καλύτερο από αυτό που δίνουν τα φίλτρα νερού κρήτη

Αρχικά να διευκρινίσουμε, ότι στην Κρήτη ακόμη και σε πόλεις, όπως το Ηράκλειο, ο κόσμος ως τώρα αναγκάζεται να προμηθεύετε εξάδες εμφιαλωμένου νερού σε εμβδομαδιαία βάση. Ας βάλουμε τώρα κάτω τα μαθηματικά. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 2 με 3 λίτρα νερού καθημερινά. Υπολογίστε από πόσα μέλη αποτελείται το νοικοκυριό σας και θα δείτε τις ανάγκες αυτές να αυξάνονται δραστικά. 

Ακόμη κι αν αγοράζει κάποιος ειδικά πακέτα προσφορών, το κόστος προμήθειας νερού παραμένει αυξημένο. Στον αντίποδα είναι τα φίλτρα νερού κρήτη. Διαθέτει κάποιος στην αρχή ένα κεφάλαιο και έχει για τις υπόλοιπες 365 μέρες, καθαρό νερό κάθε μέρο, χωρίς επιπρόσθετα κόστη. 

Επιπρόσθετα να επισημάνουμε, ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι οικολογικά συνειδητή επιλογή. Αναλογιστείτε μόνο πόσα μπουκάλια καταλήγουν στον κάδο. Επομένως τα φίλτρα νερού κρήτη δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και οικολογικά συνειδητή επιλογή.

Μύθος 2ος: Τα φίλτρα νερού κανάτας είναι καλύτερα για το φιλτράρισμα του νερού

Εδώ εξαρτάται από το τι χρειάζεται κανείς. Όπως προείπαμε ένα νοικοκυριό σε μια πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, μπορεί ίσως να αρκεστεί σε μια κανάτα. Στην Κρήτη όμως τα φίλτρα νερού κρήτη είναι απαραίτητα λόγω της απεριόριστης ποσότητας νερού, που φιλτράρουν. 

Θα πρέπει όχι μόνο να πίνουν όλα τα μέλη της οικογένειας αρκετό νερό για να ενυδατώνονται, αλλά θα πρέπει να πλένουν τα φρούτα και τα λαχανικά, να μαγειρεύουν κλπ. Αναλογιστείτε λοιπόν, πόσες κανάτες θα χρειαστούν γι’ αυτή τη δουλειά. Αντίθετα τοποθετώντας κανείς φίλτρα νερού κρήτη έχει άφθονο νερό στη διάθεσή του, όποτε το θελήσει.

Μύθος 3ος: Αν το νερό δε μυρίζει ή δε δείνει περίεργο, είναι καθαρό

Πολλά χημικά, όπως φυτοφάρμακα, επιμολυντές και εντομοκτόνα είναι εκεί και παραμένουν αόρατα. Δεν επηρεάζουν την οσμή ή τη γεύση του νερού. Το ότι δε γίνονται αντιληπτά, δε σημαίνει, ότι δεν υφίστανται. Επομένως γιατί να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο και να μη διασφαλίσετε πραγματικά καθαρό νερό για εσάς και την οικογένειά σας;

Κάντε την έρευνά σας για φίλτρα νερού κρήτη και βρείτε αυτά, που ταιριάζουν στις ανάγκες του νοικοκυριού σας.