Η τεχνική στα ζωγραφικά έργα Μυταρά

Η τεχνική στα ζωγραφικά έργα Μυταρά

Ακρεί κανείς να παρατηρήσει τα ζωγραφικά έργα Μυταρά για να κατανοήσει πως το χρώμα, το πινέλο, η σύνθεση, το φως μαρτυρούν την ιδιαίτερη τεχνική του. Εστιάζοντας ο παρατηρητής και λάτρης της τέχνης σε αυτά τα στοιχεία αντικρίζει τη γνώριμη αφαιρετική διάθεση του καλλιτέχνη. Μέσω της ενδελεχούς παρατήρησης το κοινό είναι σε θέση να κατανοήσει και να εκτιμήσει τις δεξιότητες του καλλιτέχνη και το εύρος της δημιουργικότητάς του.

Ο συναισθηματικός αντίκτυπος στα ζωγραφικά έργα Μυταρά

Οι σπουδαίοι πίνακες, και φυσικά μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα ζωγραφικά έργα Μυταρά, ξυπνούν συναισθήματα. Είναι τα νοήματα πέρα από όσα το μάτι μπορεί να δει, που βρίσκουν έκφραση στην ελευθερία της γραμμής και τις χρωματικές εντάσεις. Ο καλλιτέχνης μεταφέρει σκέψεις και μηνύματα μέσα από τα ανθρωποκεντρικά και συχνά προσωπογραφικά θέματα, που επιλέγει για τα έργα του.

Άλλωστε μια ιστορία ή ένα συγκεκαλυμμένο μήνυμα είναι ίδιον ενός ποιοτικού έργου. Η τέχνη δε δημιουργείται προς τέρψιν ή έκφραση μόνο του ίδιου. Ο σκοπός είναι να γίνει κοινωνός μιας ιδέας ή ενός μηνύματος με το κοινό. Έτσι ο παρατηρητής «δεσμεύεται» με έναν συγκεκριμένο δημιουργό κι επανέρχεται αδημονώντας να δει περισσότερα από εκείνον κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο τα ζωγραφικά έργα Μυταρά είναι μια πρόσκληση του δημιουργού προς το κοινό. Σε αυτό το αφήγημα είναι που το τελευταίο πρόθυμα ανταποκρίνεται.