Αναγνωρίζοντας το μοτίβο κατατεθέν στα ζωγραφικά έργα Φωκά

Αναγνωρίζοντας το μοτίβο κατατεθέν στα ζωγραφικά έργα Φωκά

Η δυνατότητα να αναγνωρίζετε τα ζωγραφικά έργα Φωκά είναι μια γιορτή. Είτε σας προσελκύουν τα ονειρώδη Σουρεαλιστικά τοπία ή οι τολμηρές πινελιές των Ιμπρεσιονιστών, η ευχέρεια να διακρίνετε τις δημιουργίες του αγαπημένου σας καλλιτέχνη είναι σαν την κατάκτηση της γνώσης. Προσφέρει τη χαρά της ολοκλήρωσης στο ταξίδι της γνώσης.

Πολλοί καλλιτέχνες κλίνουν προς κάποια μοτίβα, που καταλήγουν να γίνουν το σήμα κατατεθέν τους. Παρατηρήστε τα θέματα και τα αντικείμενα που συνεχώς εμφανίζονται στα έργα του αγαπημένου σας δημιουργού. Για τον Van Gogh ήταν τα ηλιοτρόπια, για τον Hokusai τα μοναδικά κύματα και για τη Frida Kahlo τα συμβολικά αυτο-πορτρέτα. 

Η αυτόνομη μορφή στα ζωγραφικά έργα Φωκά

Για τα ζωγραφικά έργα Φωκά, σύμφωνα και με τον ιστορικό τέχνης Μάνο Στεφανίδη, είναι η κρίση της ζωγραφισμένης μορφής να υπάρξει αυτόνομη και ανεξάρτητη απέναντι στην ηλεκτρονική λαίλαπα των μορφών που παράγονται σωρηδόν. Ως εκ τούτου η αναγνώριση των επαναλαμβανόμενων στοιχείων είναι το κλειδί στη διάκριση των ξεχωριστών έργων κάθε δημιουργού. 

Σε κάθε περίπτωση όμως κυρίαρχα στοιχεία αναγνώρισης είναι το ένστικτο και τα συναισθήματα. Το να διακρίνουμε το ξεχωριστό στυλ ενός καλλιτέχνη είναι μια πνευματική επιδίωξη. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας, αλλά και τις συναισθηματικές εξάρσεις που σας προκαλεί ένα έργο.