Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες απο την φωτιά στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Φωτιά ξέσπασε στις 14:30 περίπου στο Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο Καλαμάτας, απ` άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο παρασκευής σκηνικών (ξυλουργείο) όπου και καταστράφηκε ολοσχερώς, ζημίες επίσης προξενήθηκε στο βόρειο τμήμα της σκεπής του κτιρίου με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της. Στο σημείο έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, περιόρισαν και συγκράτησαν τις φλόγες στο χώρο του ξυλουργείου, σώζοντας το βεστιάριο, τη σκηνή και την αίθουσα των θεατών. Περισσότερα για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γνωρίζουμε αργότερα.
Ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ριζάς μας είπε: << καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος παρασκευής σκηνικών, θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και πιστεύω πως το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό ώστε να προχωρήσουν σε ανακατασκευή του θεάτρου>>.
Η ηθοποιός κ. Ελένη Τζώρζη, που πρωταγωνιστή στην θεατρική παράσταση << Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης>> που παίζετε στο συγκεκριμένο θέατρο είπε: << το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, καίγεται κάτι σημαντικό για μια πόλη, ένα κομμάτι του πολιτισμού της Καλαμάτας>>.