Εκλογές Επιμελητηρίου Αργολίδας 2011: Μεγάλη νίκη ΔΑΜΟΥΛΟΥ

Γράφει το Argonafplia.gr

Κέρδιζοντας και τα τέσσερα τμήματα του Επιμελητηρίου Αργολίδας ο συνδυασμός του Φώτη Δαμούλου απέδειξε ότι για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ έμεινε ζωντανό. Όσο και αν κάποιοι δεν ήθελαν να δουν την πολιτική πλευρά της εκλογικής διαδικασίας, αυτή ήταν όχι απλά υπαρκτή αλλά και μέσα στο Εκλογικό Κέντρο.

Όταν ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος από την μια και από την άλλη ο βουλευτής κ. Γιάννης Ανδριανός, δήμαρχοι, η πολιτευτής κα Κατερίνα Μπόμπου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Σχοινοχωρίτης, o πρώην του ΠΑΣΟΚ Φουστένης και πολλοί άλλοι που για πολλές ώρες βρίσκονταν μέσα στο Εκλογικό Κέντρο, αποδεικνύεται και η κομματικοποίηση της διαδικασίας και του Επιμελητηρίου. Το Argonafplia.gr από την αρχή αυτής της εκλογικής αναμέτρησης τόνιζε αυτή την πλευρά της αναμέτρησης. Άλλωστε, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων και των δύο στρατοπέδων ανήκουν στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, ανεξάρτητα αν το φώναζαν ή όχι.

Η νίκη χωρίς αμφιβολία είναι νίκη ΠΑΣΟΚ και ήττα Νέας Δημοκρατίας. Στο κόμμα της Ν. Δ. αναμένεται πως γρήγορα θα γίνει η ανάλυση του αποτελέσματος και η κατανομή των ευθυνών, εκτός και αν θελήσουν να “στρουθοκαμηλίσουν”. Μετά την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι το μόνο στέλεχος της Ν.Δ. που διασώζεται από την σκληρή κριτική είναι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Σιδέρης, ο οποίος κατόρθωσε να “εκλέξει” τους περισσότερους από τους συμβούλους τους οποίους στήριζε.

Το Argonafplia.gr που εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα αιτήματα και ερωτήματα που απηύθυνε αυτή την περίοδο, ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις, συγχαίρει τον νικητή συνδυασμό και ειδικά τον επικεφαλής αυτού κ. Φώτη Δαμούλο.

Ακόμη συγχαίρει όλους τους εκλεγέντες συμβούλους από τους δύο συνδυασμούς και ιδιαίτερα τους προερχόμενους από το Ναύπλιο κ.κ. Γιάννης Σοροβίγκα και Ευάγγελο Σπανό, καθώς και τον Γιώργο Ηλιόπουλο (Αραπάκο) που μολονότι εκλέγεται, την έδρα του θα πάρει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Φώτης Δαμούλος, που σήκωσαν ένα μεγάλο εκλογικό φορτίο στο σχετικά αδιάφορο για τις εκλογές Ναύπλιο.

Το Argonafplia.gr θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε μεγαλύτερη ανάλυση των αποτελεσμάτων και της εκλογικής τακτικής.