Νέα βάρη στην πλάτη της ΔΕΥΑ Καλαμάτας
Η τροποποίηση της συστατικής πράξης της ΔΕΥΑΚ, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος και ο πρόεδρος της επιχείρησης Σαρ. Μαρινάκης.
Όπως ειπώθηκε, η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διατήρησή της ως ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο αποκτά σημαντικές αρμοδιότητες.
Το πρώτο μέρος της τροποποίησης αφορά στην επέκταση της χωρικής αρμοδιότητάς της στις νέες περιοχές των Δημοτικών Κοινοτήτων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας.
Μόλις η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πάρει ΦΕΚ, η επιχείρηση θα μπορεί να ασκεί τις νέες της αρμοδιότητες και στις παραπάνω περιοχές.
Το δεύτερο είναι ότι η ΔΕΥΑΚ, εκτός από επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης, αποκτά και την αρμοδιότητα της άρδευσης, εκτός από αυτή του αστικού πρασίνου, την οποία κρατά η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.
Επιπρόσθετα, η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του έργου της επιχείρησης και, όπως τόνισε ο πρόεδρος Σαράντος Μαρινάκης, «θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που προκύπτουν. Και όπως αποδεικνύεται καθημερινά, αυτές είναι τεράστιες. Το προσωπικό, όμως, της ΔΕΥΑΚ, που για χρόνια έχει δοκιμαστεί στα προβλήματα της πόλης, θεωρούμε ότι θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά».
Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι το θέμα τιμολόγησης του νερού στις νέες περιοχές θα απασχολήσει την επιχείρηση, με στόχο να στηριχθούν οι κάτοικοι που διαμένουν εκεί.
Α.Π. από το Θάρρος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ενημέρωση των Ρομά για το αντιγριπικό εμβόλιο από το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης
Ένταξη του Δήμου Σπάρτης στο «Πράσινο Ταμείο» – Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ για αντιπυρικές ζώνες
Συναγερμός για το Spodoptera και στην Λακωνία
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Σπάρτης – Πρόγραμμα Ιουλίου
Το σύστημα σφουγγαρίσματος σύμμαχος για αστραφτερό πάτωμα
Το Πασχαλινό Ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Τον βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε στην Ζάκυνθο ο Αστέρας Βλαχιώτη
Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2022
Ο_ΠΛΗΘΩΝ», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία
Μέχρι τις 13 Απριλίου οι αιτήσεις για τα μαθήματα υφαντικής στο Γεράκι
Αποκλιμάκωση της κρίσης με τα απορρίμματα της Σπάρτης
Συνάντηση με τους βουλευτές Λακωνίας είχαν οι Τρίτεκνοι Λακωνίας
Με Λακωνικό χρώμα τα αποτελέσματα των εκλογών της Ομοσπονδίας Εμπορίου
Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Φωτιά σε αυτοκίνητο στον Αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη 




