Πρόταση δημιουργίας μιας ισχυρής Επιμελητηριακής Ένωσης Πελοποννήσου
Συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 23/2/2012. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Απόστολος Παπαφωτίου, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς.
Ο Περιφερειάρχης αφού χαιρέτισε τις νέες Διοικήσεις των Επιμελητηρίων έκανε λόγο για μια νέα συνεργασία δεδομένη στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στον αγώνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ξεπεράσει την κρίση δεν περισσεύει κανείς και ότι όλοι μαζί με την συνεργασία και με το πλεονέκτημα του υψηλού επιπέδου του ανθρωπίνου δυναμικού θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Στην μεγάλη κρίση χρειάζεται πίστη στις ακομμάτιστες και ανιδιοτελής δυνάμεις.
Ο κ. Τατούλης έθεσε προς συζήτηση την δημιουργία μιας ισχυρής Επιμελητηριακής Ένωσης Πελοποννήσου που θα διαμορφώσει την δική της αντίληψη, μιας και χωρίς ομαδικότητα δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία καθώς και την δημιουργία κοινού Στρατηγικού Σχεδιασμού των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τόνισε ότι πρέπει τα Επιμελητήρια μαζί με την Περιφέρεια να θέσουν νέους στόχους, με κοινές ενέργειες και με κύριο γνώμονα την οικονομία της Περιφέρειας. Ο κοινός Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα θα διαμορφώσει σταθερές που δεν θα αλλάζουν με την αλλαγή της Διοίκησης των Επιμελητηρίων. Πρόσθεσε επίσης την μεγάλη σημασία της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρεια γιατί έτσι θα αλλάξει σημαντικά το οικονομικό ενδιαφέρον χωρίς να επηρεαστούν οι εργασιακές σχέσεις, όπως υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων συμφώνησαν απόλυτα με τις απόψεις αυτές μιας και η άτυπη Ένωση των Επιμελητηρίων θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για Περιφερειακή ανάπτυξη του Επιχειρείν στην Περιφέρεια. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα έχει την πολιτική ευθύνη στην Ένωση αυτή και τα Επιμελητήρια θα έχουν την ευθύνη της προετοιμασίας και βοήθειας του σχεδιασμού του επιχειρείν. Έτσι θα δημιουργηθούν κοινές πολιτικές των Επιμελητηρίων τις οποίες θα στηρίζει απόλυτα η Περιφέρεια.
Τέλος ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους Προέδρους για την παρέμβαση του προς το Υπουργείο για τη δημιουργία πλέον ειδικού Αναπτυξιακού Νόμου ανά Περιφέρεια και τους ζήτησε να αποστείλουν άμεσα τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό της επιχειρηματικότητας ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Κλειστή η παλιά και νέα Ε.Ο Τρίπολη – Καλαμάτα. Όλα σε κίνδυνο!
Η Μεγαλόπολη ανέδειξε τους junior πρωταθλητές Motocross του 2021 – Νικήτρια ομάδα η Ιταλία στην αυλαία του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (video+ photos)
Σύλληψη 34χρονου πυροσβέστη με κοκαΐνη στον Νέο Αυτοκινητόδρομο
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο
Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη – Βίντεο Trailer
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας
Μητσοτάκης στην συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ: Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος -Ο σχεδιασμός και η συνδιαμόρφωση (video)
Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το σήμερα το απόγευμα στο Βέλο Κορινθίας
Κοινή Επερώτηση Δημητρακοπουλου-Νικολάκου-Σπυριδακου
Βίντεο – Ξύλο και καρέκλες με γονείς και μαθητές στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Γερμανός στη Δυτική Μάνη
Θετική σε Κορονοϊό γυναίκα από την Μεσσηνία.
Ζημιά και στη Λακωνία κάνει η απόφαση της Aegean να μην “πετάει” από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!
Την Κυριακή “βγάζει” πρόεδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 




