Πρώτη θέση για Costa Navarino από World Travel and Tourism Council
-Διεθνές πρότυπο για τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές
Σε διεθνές επίπεδο διακρίθηκε η Costa Navarino μέσα από τη βράβευση στην κατηγορία «Destination» των Tourism for Tomorrow Awards.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός, που καθιέρωσε το World Travel & Tourism Council, επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης από όλο τον κόσμο.
Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου στην κινεζική Χαϊνάν, η Costa Navarino επιβραβεύθηκε μπροστά σε ένα ευρύ κοινό, απαρτιζόμενο από ορισμένες από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον τομέα του τουρισμού, και από εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης και φορέων άλλων κρατών.
Το ετήσιο συνέδριο του World Travel & Tourism Council, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερες από 700 κορυφαίες προσωπικότητες, που συζητούν τα καίρια ζητήματα του χώρου, και θεωρείται από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Costa Navarino ξεχώρισε ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιρειών και οργανισμών από 56 χώρες. Εκτός από τη διάκριση του προορισμού για τις πρακτικές που εφαρμόζει για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, αναδεικνύεται και η Ελλάδα σε αυτό το διεθνές κοινό ως χώρα που υιοθετεί και ενθαρρύνει αυτές τις αειφόρες πρακτικές.
Με όραμα την ανάδειξη της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, στην Costa Navarino έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΤΕΜΕS έχει ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας του προορισμού.
Στην ανακοίνωση των φιναλίστ, η επιτροπή των βραβείων είχε αναφερθεί στο όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου: «Για να έχεις ένα όραμα, βοηθά να έχεις έναν καπετάνιο στο τιμόνι και η Costa Navarino είχε αυτό ακριβώς (…). Το όραμά του για έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον, συνεχίζεται μέσα από την ΤΕΜES, την εταιρεία που ίδρυσε».
Δηλώσεις
Σχετικά με τη βράβευση ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕS, ανέφερε: «Η διάκριση στα Tourism for Tomorrow Awards» αποτελεί κορυφαία στιγμή για την Costa Navarino και επιβράβευση της υλοποίησης του οράματος που είχε ο Καπετάν Βασίλης για τη δημιουργία ενός ποιοτικού προορισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους της Μεσσηνίας και στις παραδόσεις της.
Η βράβευση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που γίνεται στην Costa Navarino και να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε το υψηλό επίπεδο του προορισμού σε κάθε τομέα».
Περιβάλλον
Τα Tourism for Tomorrow Awards έκαναν ιδιαίτερη μνεία στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές που εφαρμόζει η Costa Navarino: στις υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής, καθώς στο ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, στις συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Σε πρωτοβουλίες όπως το Navarino Environmental Observatory (NEO), το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, καθώς και στην ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 12 MWp, στην εγκατάσταση του μεγαλύτερου γεωθερμικού συστήματος, στην κατασκευή λιμνοδεξαμενών για τις αρδευτικές ανάγκες του προορισμού, στο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής, καθώς και σε πολλές ακόμη πρακτικές.
tharrosnews.gr

Ενημέρωση των Ρομά για το αντιγριπικό εμβόλιο από το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης
Ένταξη του Δήμου Σπάρτης στο «Πράσινο Ταμείο» – Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ για αντιπυρικές ζώνες
Συναγερμός για το Spodoptera και στην Λακωνία
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Σπάρτης – Πρόγραμμα Ιουλίου
Το σύστημα σφουγγαρίσματος σύμμαχος για αστραφτερό πάτωμα
Το Πασχαλινό Ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Τον βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε στην Ζάκυνθο ο Αστέρας Βλαχιώτη
Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2022
Ο_ΠΛΗΘΩΝ», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία
Μέχρι τις 13 Απριλίου οι αιτήσεις για τα μαθήματα υφαντικής στο Γεράκι
Αποκλιμάκωση της κρίσης με τα απορρίμματα της Σπάρτης
Συνάντηση με τους βουλευτές Λακωνίας είχαν οι Τρίτεκνοι Λακωνίας
Με Λακωνικό χρώμα τα αποτελέσματα των εκλογών της Ομοσπονδίας Εμπορίου
Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Φωτιά σε αυτοκίνητο στον Αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη
Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης
Συστάθηκε η “Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας”
Ποια η σχέση του νέου αντιπροέδρου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με τη Λακωνία;
Ο Νεοκλής Κρητικός απ’ άκρη σε άκρη στο Νομό Λακωνίας
Μουσικά ταξίδια στα Χορωδιακα 2018 




