Συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου Καλαμάτας για το ΔΗΠΕΘΕΚ & την Αρχαία Θουρία
«Ανασυνθέτουμε την πολιτιστική μας παρουσία σε μια δύσκολη χρονική περίοδο και παρά την τραγική μείωση των πόρων αποδεικνύουμε ότι έχουμε την ικανότητα να βρίσκουμε πόρους για τον πολιτισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τις ανασκαφές στην αρχαία Θουρία, με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, χθες.
Στόχος μας είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αφενός να καταστήσουμε το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας πρωτοποριακό περιφερειακό θέατρο και, αφετέρου να αναδείξουμε τον χώρο της Αρχαίας Θουρίας, όπου συνεχώς νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ένα σημαντικό πολιτισμό.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει ήδη οικονομικά το ΔΗΠΕΘΕ και στο μέλλον θα συνεισφέρει εκ νέου, ενώ για την αρχαία Θουρία έχει εξασφαλίσει 150.000 ευρώ μέσω του ταμείου πυροπλήκτων.
Η συνεργασία αυτή τόνισε ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι ισχυρισμοί για προβλήματα μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, αποδεικνύονται αίολοι και επικίνδυνοι.
Ο κ. Νίκας από την πλευρά του έκανε λόγο για δημιουργική και αποδοτική συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον χώρο του πολιτισμού και τόνισε ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας.

Ενημέρωση των Ρομά για το αντιγριπικό εμβόλιο από το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης
Ένταξη του Δήμου Σπάρτης στο «Πράσινο Ταμείο» – Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ για αντιπυρικές ζώνες
Συναγερμός για το Spodoptera και στην Λακωνία
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Σπάρτης – Πρόγραμμα Ιουλίου
Το σύστημα σφουγγαρίσματος σύμμαχος για αστραφτερό πάτωμα
Το Πασχαλινό Ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Τον βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε στην Ζάκυνθο ο Αστέρας Βλαχιώτη
Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2022
Ο_ΠΛΗΘΩΝ», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία
Μέχρι τις 13 Απριλίου οι αιτήσεις για τα μαθήματα υφαντικής στο Γεράκι
Αποκλιμάκωση της κρίσης με τα απορρίμματα της Σπάρτης
Συνάντηση με τους βουλευτές Λακωνίας είχαν οι Τρίτεκνοι Λακωνίας
Με Λακωνικό χρώμα τα αποτελέσματα των εκλογών της Ομοσπονδίας Εμπορίου
Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Φωτιά σε αυτοκίνητο στον Αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη
Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης
Συστάθηκε η “Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας”
Ποια η σχέση του νέου αντιπροέδρου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με τη Λακωνία;
Ο Νεοκλής Κρητικός απ’ άκρη σε άκρη στο Νομό Λακωνίας
Μουσικά ταξίδια στα Χορωδιακα 2018 




