Στο “κόκκινο” τα οικονομικά των δήμων και το 2011…
Τα οικονομικά των ΟΤΑ και οι εργασιακές σχέσεις ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εν όψει της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης από την 1-1-11.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικ. Κακλαμάνης, είπε ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ίδιος με τον προϋπολογισμό του 2009 και αυτό δείχνει ξεκάθαρα τι ακριβώς περιμένει τους δήμους σχετικά με τα οικονομικά τους. Μιλώντας για το πρόγραμμα «Ελλάδα», είπε ότι δεν γνωρίζουμε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος όπως επίσης δεν γνωρίζουμε ποιος θα το χρηματοδοτήσει. Και διευκρίνισε πως αν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μόνο από την Αυτοδιοίκηση, αυτοί οι πόροι θα κοπούν και άρα πρόκειται για δώρο άδωρο.
Όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις, επαναβεβαιώθηκε η θέση της ΚΕΔΚΕ για: διετή μεταβατική περίοδο, χωρίς να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων και αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είπε ότι είναι ομόφωνο το αίτημα να μην ισχύσει ο νόμος για την απαγόρευση των προσλήψεων σε δύο ευαίσθητες κατηγορίες (την καθαριότητα και τους παιδικούς σταθμούς), αλλά αυτοί οι δύο τομείς να ενταχθούν στις διατάξεις που ισχύουν για τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.
Αναφερόμενος στα προβλήματα του Λεκανοπεδίου, ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για το ΧΥΤΑ της Φυλής και είπε ότι η θέση των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ για αυτόματη μονιμοποίηση είναι μαξιμαλιστική, ενώ η θέση της ΚΕΔΚΕ είναι εναλλακτική και την αποδέχονται και οι εργαζόμενοι.

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας
Σοκ στην Κυπαρισσία…Εδώ βρήκαν “τσιμεντωμένη” την άτυχη γυναίκα.
Συνελήφθησαν οι 13 μουσουλμάνοι στην Μεσσηνία για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα
Κατέληξε η 48χρονη από την Καλαμάτα που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή
«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία
Κλειστή η παλιά και νέα Ε.Ο Τρίπολη – Καλαμάτα. Όλα σε κίνδυνο!
Η Μεγαλόπολη ανέδειξε τους junior πρωταθλητές Motocross του 2021 – Νικήτρια ομάδα η Ιταλία στην αυλαία του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (video+ photos)
Σύλληψη 34χρονου πυροσβέστη με κοκαΐνη στον Νέο Αυτοκινητόδρομο
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο
Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη – Βίντεο Trailer
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας
Μητσοτάκης στην συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ: Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος -Ο σχεδιασμός και η συνδιαμόρφωση (video)
Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το σήμερα το απόγευμα στο Βέλο Κορινθίας
Κοινή Επερώτηση Δημητρακοπουλου-Νικολάκου-Σπυριδακου
Βίντεο – Ξύλο και καρέκλες με γονείς και μαθητές στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Γερμανός στη Δυτική Μάνη
Θετική σε Κορονοϊό γυναίκα από την Μεσσηνία.
Ζημιά και στη Λακωνία κάνει η απόφαση της Aegean να μην “πετάει” από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!
Την Κυριακή “βγάζει” πρόεδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 




