Βρείτε τα ιδανικά τραπέζια σαλονιού με βάση το υλικό

 

 

Βρείτε τα ιδανικά τραπέζια σαλονιού με βάση το υλικό

 

 

 

Όταν πρόκειται για τα τραπέζια σαλονιού ένας διακοσμητής εσωτερικών χώρων μπορεί να μιλά ώρες. Όχι άδικα, ανα αναλογιστεί κανείς, ότι πέραν της λειτουργικότητάς τους, αυτά τα έπιπλα έχουν και κεντρικό διακοσμητικό ρόλο. Μπορούν να λειτουργήσουν σαν το σημείο εστίασης και από τα ίδια, αλλά και τα άνωθεν αυτών διακοσμητικά να τοποθετηθούν πινελιές χρώματος σε ένα καθιστικό. Πάμε να δούμε πως το υλικό τους παίζει ρόλο στην τελική σας επιλογή:

Δυναμική επάνοδος του μάρμαρου

Τα μαρμάρινα τραπέζια ήταν τη δεκαετία του ’40 της μόδας κι επανήλθαν δυναμικά. Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να μην κοιτάξετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μη βρείτε ένα. Απόλυτα λογικό χάρη στην κομψότητα και καθαρότητα, που αποπνέουν. Μάλιστα εάν ο σκελετός είναι από μέταλλο ή ξύλο θα σας βοηθήσει στην επιλογή και των λοιπών διακοσμητικών. Τελευταία έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα και η επιλογή του ορείχαλκου σε διάφορες αποχρώσεις, όπως το χρυσό. Αν και εξεζητημένο, σε ένα ήσυχο σύνολο δίνει στυλ.

Ξύλινα τραπέζια σαλονιού: Αξία διαχρονική

Το ξύλο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις του αρχοντικού, της ζεστής και οικείας αίσθησης ή μιας ρουστίκ νότας στον χώρο του σαλονιού. Στον αντίποδα τα τραπέζια σαλονιού από γυαλί είναι η μετουσίωση του μινιμαλισμού. Καθαρές γραμμές, λιτός σχεδιασμός προσανατολίζουν τα βλέματα στον καναπέ ή άλλα κομμάτια- statement του σπιτιού.