Τα τραπέζια σαλονιού σε πρώτο πλάνο

 

 

Τα τραπέζια σαλονιού σε πρώτο πλάνο

 

 

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, ότι τα τραπέζια σαλονιού αποτελούν το επίκεντρο της διαρρύθμισης ενός καθιστικού; Κι όμως σε αντίθεση υπάρχει κι εκείνη η θέση, που έρχεται σε αντίθεση με την ισχύουσα αντίληψη για τη διακόσμηση ενός χώρου. Ας τα δούμε όπως από την αρχή. Ως τώρα αυτό που πρότειναν οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, ήταν η τοποθέτηση των μεγάλων κομματιών και στη συνέχεια το συμπλήρωμα με τα βοηθητική έπιπλα και τα μικροέπιπλα.

Υπάρχει παρόλα αυτά και η έτερη σχολή στη διακοσμητική, που παροτρύνει σε μια εξωστρεφή τάση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, τα τραπεζάκια σαλονιού είναι το κέντρο του δωματίου, γύρω από τα οποία περιστρέφονται τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, αν διαθέτετε ένα διαχρονικό κομμάτι σε οβάλ σχήμα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε τους κλασικούς καναπέδες για να έχετε ένα αρμονικό σύνολο. Εάν από την άλλη το τραπέζι σας είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε γωνιακό ή πολυμορφικό καναπέ.

Μια ακόμη βασική παράμετρος είναι ο διαθέσιμος χώρος και οι διαστάσεις του. Εάν δε θέλετε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ή αίσθηση χάους από διάσπαρτα έπιπλα στο καθιστικό σας, απλώς μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου. Στην περίπτωση που είναι μικρός, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους καναπέδες με πολυθρόνες και σκαμπό, ενώ τα βοηθητικά τραπεζάκια σαλονιού μπορούν να τοποθετηθούν κοντά σε κάθε κάθισμα εξυπηρετώντας τον σκοπό τους.

Όποια κι αν είναι η τελική επιλογή, έχετε πάντα υπόψη, ότι οδηγός σας πρέπει να είναι η φαντασία σας!