Πρακτικές λύσεις για την τέλεια κρεβατοκάμαρα

 

 

Πρακτικές λύσεις για την τέλεια κρεβατοκάμαρα

 

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένας χώρος τέτοιος, ώστε να ανυπομονεί κανείς να επιστρέψει στο τέλος μιας εξουθενωτικής ημέρας. Είτε επιθυμείτε να την ανανεώσετε εξολοκλήρου είτε απλώς να προχωρήσετε σε εκείνη την «αναβάθμιση» του χώρου σας, που τόσο είχατε καθυστερήσει, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψη προτού φτάσετε στην αγορά των επίπλων. Το πρώτο βήμα αφορά στην έρευνα αγοράς για μια σειρά επίπλων ή για κάποιο στυλ, που θεωρείτε ότι σας εκφράζει. Στη συνέχεια, και αφού γνωρίζετε πια το στυλ σας, υπάρχουν ειδικοί στον χώρο της επιλοποιΐας, που μπορεί να διενεργήσουν και δωρεάν μελέτη του χώρου σας, ώστε να σας βοηθήσουν και με τα κατάλληλα χρώματα και φυσικά τα κατάλληλα για τις διαστάσεις του χώρου σας έπιπλα. Ακολούθως διαβάστε τις συμβουλές διακοσμητών εσωτερικών χώρων, που μπορούν να φανούν διαφωτιστικές για τη διαμόρφωση του υπνοδωματίου σας.

1)Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας δεν είναι αποπνικτικά γεμάτος

Σίγουρα ένα τεράστιο στρώμα ύπνου και ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι μπορεί να μοιάζουν ιδανικά, όχι όμως αν αυτά αποτρέπουν την ελεύθερη κίνηση μέσα στο δωμάτιο. Η ροή της κίνησης μέσα στο δωμάτιο πρέπει να είναι ανεμπόδιστη. Ταυτόχρονα θα πρέπει να χωράνε κι άλλα έπιπλα, εάν χρειαστείτε επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο

2)Λάβετε υπόψη το «οπτικό» βάρος επίπλων, όπως τα κομοδίνα

Τα κομοδίνα σε ένα υπνοδωμάτιο παίζουν κυρίαρχο ρόλο, γιατί είναι η προσωποποίηση της λειτουργικότητας και της αισθητικής. Είναι απαραίτητα, για να αποθηκεύετε ρούχα, προσωπικά αντικείμενα, εσώρουχα, αλλά και γιατί ακουμπάτε το νερό σας, το βιβλίο σας και κυρίως το ξυπνητήρι σας. Ταυτόχρονα δε ανάλογα με το σχέδιό τους, μπορεί να πλαισιώσουν εξαιρετικά το κρεβάτι ολοκληρώνοντας την διακόσμηση. Υπάρχει όμως στον χώρο της διακοσμητικής και ο όρος του οπτικού βάρους, βάσει του οποίου για παράδειγμα ένα μινιμαλ κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι δείχνει πολύ πιο ελαφρύ, απ’ ότι ένα ογκώδες κρεβάτι με ένα ευρύ κεφαλάρι. Το ίδιο μπορεί να βρει εφαρμογή και στα κομοδίνα.

Ένα έπιπλο από βαρύ μασίφ ξύλο μπορεί να δημιουργεί μια αποπνικτική αίσθηση σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα. Στη θέση τους μπορούν να μπουν κρεμαστά κομοδίνα! Μια τάση των τελευταίων ετών, που ασπάζονται οι λάτρεις του μινιμαλ. Ο λόγος γίνεται για πλεκτά σκοινιά ή τμήματα υφάσματος σε δαντέλα- τύπου μακραμε-, που μπορούν να κρεμαστούν από το ταβάνι φτάνοντας κάτω ως το πλάι του κρεβατιού. Ως επιφάνεια για τα αντικείμενά σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ένα κομμάτι μακρόστενο ξύλο (παραπέμποντας σε κούνια) ή ένας στρογγυλός δίσκος. Πρωτοτυπία, λειτουργικότητα κι αισθητική σε ένα.

3)Αναθέστε στο έπιπλο εισόδου τον ρόλο της φύλαξης

Ένας λόγος που συχνά γεμίζουν με έπιπλα τα υπνοδωμάτια, είναι για να φυλάξουμε, αποθηκεύσουμε τα ρούχα μας. Μέρος αυτό του ρόλου μπορεί να αναλάβει ένα έπιπλο εισόδου με κρεμάστρα και καθρέφτη βοηθώντας σας έτσι να ελαφρύνετε την κρεβατοκάμαρα. Αφενός λόγω του καθρέφτη, δε θα χρειάζεστε μπουντουάρ στο υπνοδωμάτιο, αφετέρου τα παλτό και χοντρά ρούχα δε θα πιάνουν χώρο στην ντουλάπα, αφήνοντάς την άδεια για επιπλέον ρούχα.

Πριν και πέρα από όλα αυτά το σημαντικότερο για να φτιάξετε την τέλεια για εσάς κρεβατοκάμαρα είναι να επιστρατεύσετε την αισθητική και την φαντασία σας. Όλα τα υπόλοιπα θα τεθούν στη διάθεσή σας.