Κικίλιας σε ανεμβολίαστους: Εμβολιαστείτε, σκεφτείτε τις οικογένειές σας και τις ευπαθείς ομάδες

Ξεκαθάρισε ότι προς ώρας δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – «Έκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού ανά τη χώρα να στείλουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και θα εμβολιάσουμε κατά τόπους με κινητές μονάδες» – Δείτε βίντεο

Έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Τρίτης, «αρκετοί από όσους δεν εμβολιάστηκαν φοβήθηκαν ή έχουν κακή πληροφόρηση» συμπληρώνοντας δε πως η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τόνισε πως το εμβόλιο είναι ένα αγαθό και σημείωσε πως πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο η ελευθερία μας» τόνισε ο υπουργός.

«Το όπλο μας είναι το εμβόλιο. Όσο πιο πολύ και γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο πολύ μικραίνει η πιθανότητα για μετάλλαξη και μικραίνει ο χρόνος της πανδημίας. Παρότρυνσή μου είναι, ζητάω από τους συμπολίτες μας να σκεφτούν τις οικογένειές τους, τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας ζητώντας από τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά των εμβολιασμένων υγειονομικών. «Όταν κανείς αναλαμβάνει το ύψιστο καθήκον να φροντίζει ηλικιωμένους ή ανθρώπους με πολύ σοβαρά νοσήματα, δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα διακινδυνεύσει τη ζωή του, την οικογένειά του και τους ανθρώπους που νοσηλεύονται. Δεν χωρά μικροπολιτική σε αυτό».