Η Ευρώπη επενδύει στον Κ. Μητσοτάκη

 

 

Δίαυλο επικοινωνίας και στενής συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγει το ΕΛΚ και ουσιαστικά το κυρίαρχο κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ, καθώς είναι προσκεκλημένος να μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση ενόψει των ευρωεκλογών. Όλα δείχνουν ότι το ΕΛΚ επενδύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την κατάρρευση του Ραχόι στην Ισπανία και τις εξελίξεις στην Ιταλία, όπου η κεντροδεξιά έμεινε εκτός κυβερνητικού νυμφώνος. Φαίνεται πως το Βερολίνο εκτιμά ιδιαιτέρως την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και τις επιλογές του για εμπροσθοβαρή ανάπτυξη μέσω της επιτάχυνσης των  μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης των επενδύσεων.

Οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη για την φορολογία, τη συγκράτηση των δαπανών του Δημοσίου και τη συμφωνία αλήθειας με τους εργοδότες , τους εργαζόμενους και την κοινωνία βρίσκουν ευήκοα ώτα και στην ηγεσία του ΕΛΚ και στο Βερολίνο που διαβλέπει όπως θεωρούν στελέχη της Πειραιώς πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει την πολιτική βούληση να ακολουθήσει μια φιλελεύθερη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο που θα οδηγήσει οριστικά τη χώρα εκτός της διακεκαυμένης ζώνης και την οικονομία σε θετικά αποτελέσματα με ευρωπαϊκές αρχές .  Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κληθεί να μιλήσει με θέμα οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος πως η χώρα θα μπει σε καθεστώς πολύ αυστηρής εποπτείας. Υπογράμμισε, πως οι νέες μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου συνιστούν επί της ουσίας ένα Τέταρτο Μνημόνιο. “Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος οι -κατά την κυβέρνηση- «μεγαλοεισοδηματίες», εργαζόμενοι των 450 των 500 ευρώ το μήνα. Οι μισθωτοί των 660 ευρώ θα πληρώσουν φόρο -εάν δεν μειωθεί εν τω μεταξύ και ο εισαγωγικός συντελεστής όπως εμείς εισηγούμαστε- ένα μηνιάτικο. Ορισμένοι συνταξιούχοι θα χάσουν δύο μηνιάτικα. Ένα μηνιάτικο από την περικοπή των συντάξεων και ένα δεύτερο μηνιάτικο από τη μείωση του αφορολόγητου”, είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε πως “κανένα έκτακτο επίδομα δεν μπορεί να καλύψει το κόστος των μόνιμων περικοπών”.

Διαμήνυσε πως ο ίδιος προσωπικά “ανεξαρτήτως του τι κάνει η ανεύθυνη κυβέρνηση, εγώ θα εξακολουθώ να δίνω το δικό μου προσωπικό αγώνα σε όλη την Ευρώπη για να πετύχει η Ελλάδα μας την καλύτερη δυνατή ρύθμιση για το χρέος της. Εξάλλου είναι μια δέσμευση που οι Ευρωπαίοι έχουν εταίροι μας είχαν αναλάβει για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2012.  Ήρθε η ώρα πια να την κάνουν πράξη”. Κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τη λύση σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές και θα έχει πρόσβαση με ικανοποιητικό επιτόκιο” και επανέλαβε την πρόταση να αξιοποιηθούν τα αδιάθετα ποσά ύψους 27.4 δις ευρώ ώστε “ η έξοδος στις αγορές να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό και υπαινίχθηκε πως η σπουδή της κυβέρνησης για λύση πιθανώς συνδέεται και με τις εξελίξεις στο χρέος. “Αυτό που βλέπουμε είναι μια μεγάλη αγωνία να βρεθεί πάση θυσία και όσο γίνεται ταχύτερα μια λύση στο Σκοπιανό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες… Ως τι άραγε διαπραγματεύεται σήμερα ο κ. Τσίπρας; Διαπραγματεύεται ως Πρωθυπουργός που έχει τη στήριξη όλων των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, αλλά και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής συμπολίτευσης; Ή διαπραγματεύεται μόνο ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;” διερωτήθηκε και επανέφερε τη θέση του κόμματος “εμείς ως Ν.Δ. παραμένουμε αταλάντευτα σταθεροί στη θέση μας: Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου, συμπεριλαμβανομένων και της εθνότητας και της γλώσσας. “Μακεδονική εθνότητα” και “μακεδονική γλώσσα” δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Μία ονομασία για όλες τις χρήσεις -εντός και εκτός συνόρων. Και ένα όνομα κοινής αποδοχής, που δεν θα δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο κρατών από την επόμενη κιόλας ημέρα