Ο Πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τυφλή βία και την απίστευτη τραγωδία……
Τη βαθιά θλίψη όλων για τον άδικο χαμό των τριών ανθρώπων από τη δολοφονική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση,εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου και δεσμεύτηκε ότι «οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».
Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες, η ματαιωθείσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να σταλεί, όπως είπε, το μήνυμα ότι «απέναντι στη βία έχουμε ενωμένη φωνή».
Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα κάθε μορφή βίας, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις σωτηρίας της πατρίδας που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση, γιατί η χώρα διαφορετικά θα οδηγείτο στη χρεωκοπία».
Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για ανεξέλεγκτη βία που οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα, αλλά και για δηλώσεις των τελευταίων ημερών για χώρα που δήθεν βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς και για ανυπακοή στο σύνταγμα, δηλώσεις που, οπως είπε, που πυροδότησαν το κλίμα.
«Η πατρίδα περνά δύσκολα και πρέπει να είμαστε όλοι ξεκάθαροι»,τόνισε ο κ Παπανδρέου και πρόσθεσε:
«Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση της εικόνας της αξιοπιστίας της χώρας μας και την προστασία της ζωής των συμπολιτών. Αυτή την ώρα που η χώρα απειλείται και δέχεται επίθεση από κερδοσκόπους καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται. Η κυβέρνηση συναισθάνεται τις υποχρεώσεις της και τα συναισθήματα του κάθε εργαζομένου και του κάθε συνταξιούχου. Για κανέναν δεν ήταν ευχάριστες οι αποφάσεις. Συμπάσχουμε με κάθε οικογένεια που βλέπει τον οικογενειακό της προϋπολογισμό να χάνεται. Όμως, έπρεπε να πάρουμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις».
Και συνέχισε:
«Το ξέρετε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, ότι κάτω από το βάρος των συνθηκών πήραμε αποφάσεις δύσκολες, αλλά υπεύθυνες για να σωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας, οι καταθέσεις και οι κόποι ετών των νοικοκυριών και των εργαζομένων. Η άλλη λύση θα ήταν η πτώχευση της χώρας. Και μαζί και των πολιτών. Και αυτό δεν θα άγγιζε κάποιους πλούσιους, αλλά τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Αυτό το σενάριο ήταν υπαρκτό, όσο και εφιαλτικό».
Αναφερόμενος στα σημερινά γεγονότα, ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:
«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Δεν έχει όμως δικαίωμα στη βία που δολοφονεί. Η βία καλλιεργεί βία. Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία. Είναι αυτονόητο ότι θα σταθούμε δίπλα στις τρεις οικογένειες που ζουν ένα δράμα και τους λέμε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Δεν μπορούν να έχουν άμεση ή έμμεση κάλυψη. Είναι ανάγκη να καταδικάσουμε όλος ο πολιτικός κόσμος κάθε μορφή βίας».
«Είναι αναγκαίο να στείλουμε μήνυμα δημοκρατικής ευθύνης και προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις τύχες τους, και τις ζωές τους Ούτε να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις σωτηρίας του τόπου», είπε.
Και ο πρωθυπουργός κατέληξε:
«Είναι ώρες ευθύνης. Θα έπρεπε να είναι και ώρες συναίνεσης. Φυσικά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και την έχει πλήρως αναλάβει. Μπορεί όμως σήμερα να κάνουμε όλοι μια νέα αρχή.Η ακυρωθείσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες. Θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δώσουμε το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας, αλλά απέναντι στη βία έχουμε μια ενωμένη φωνή».
« Η ΝΔ έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη Δημοκρατία, αλλά και τις ελπίδες του λαού. Θα πρωταγωνιστήσουμε στη μάχη για την εθνική ενότητα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή για τα σημερινά θλιβερά επεισόδια και τους τρείς νεκρούς.
Ζούμε κρίσιμες στιγμές, τόνισε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας συντριβή και οδύνη για τα αθώα θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι τα ακραία φαινόμενα όχι απλώς τρομοκρατούν το λαό, αλλά και δολοφονούν.
Είμαστε όλοι εδώ, είπε, για να εκφράσουμε τη βούλησή για διασφάλιση της Δημοκρατίας που εκφράζεται με κανόνες και λειτουργεί με θεσμούς. Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητα.
Πρόσθεσε ότι ως σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα πρέπει από κοινού να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διακηρύξουμε ότι μπορεί να υπάρχει χώρος για διαφωνίες και διαμαρτυρίες, αλλά όχι για βία.
Εμείς είμαστε, σημείωσε, εγγυητές της ομαλότητας, η χώρα έχει περάσει χειρότερα, πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο πρωθυπουργός δέχεται την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προφανώς, όπως

![na[1]](https://www.report24.gr/wp-content/uploads/na11.jpg)
Βρείτε τα ιδανικά τραπέζια σαλονιού με βάση το υλικό
Τα τραπέζια σαλονιού σε πρώτο πλάνο
Πρακτικές λύσεις για την τέλεια κρεβατοκάμαρα
Τύποι λιπαντικών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα
Αλλάζει από σήμερα η ζωή των ανεμβολίαστων – Όλα τα μέτρα
Ολόκληρη η Ομιλία Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ
Εθνικό Πένθος – Τι είναι και πότε κηρύσσεται
Κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip – Βίντεο
Έφυγε ο κορυφαίος δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης σε ηλικία 96 ετών
Μυστηριώδης πυρετός σκοτώνει παιδιά στην Ινδία – 50 θάνατοι και πολλά παιδιά σοβαρά στο νοσοκομείο
Η κατάθεση της 17χρονης..Τι αναφέρει για το βράδυ με Σεμέδο και τον Μάνατζερ
Αρνείται τελικά την Υπουργοποίηση ο Αποστολάκης μετά τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ
Ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος του Σεμέδο
Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Δηλώσεις Μητσοτάκη το απόγευμα και συνέντευξη Τύπου εντός της εβδομάδας
Εικόνες από τη NASA – Στις φλόγες η υφήλιος
Νέο Σοκ…Πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του.
Κικίλιας σε ανεμβολίαστους: Εμβολιαστείτε, σκεφτείτε τις οικογένειές σας και τις ευπαθείς ομάδες
Στην Ελλάδα καύσωνας στην Ιταλία ισχυρές χαλαζοπτώσεις! 




